Varbergs Gif gör sensation

Det blev derbyseger för Varbergs Gif, 4-2 mot Stafsinge - trots att skyttekungen Kreshnik Kameraj var avstängd.

ANNONS
|

Fotboll: div 3 sydvästra

– Vi kommer behöva honom i nästa match, men nu visade vi att vi har fler målskyttar, sa Fatmir Muric.

Det var inte bara Kreshnik som Gif fick klara sig utan. Viktiga pjäser som Fredrik Björk (också avstängd), Albin Winbo (halsfluss) och Muje Kastrati (hjärnskakning) var också borta.

Men man fixade det ändå.

– En jävla bra match från vår sida. I alla fall första halvlek. I andra blev vi stressade, sa Fatmir Muric som var planens kung!

Han och radarkompisen Ali Zein hade lekstuga med Stafsinges givmilda försvar.

Redan i tredje minuten kastade Roger Karlsson ett inkast som Ali Zein klackade vidare till Fatmir Muric som gav Gif ledningen. 2-0 kom efter en kvart när Anders Karlsson hittade Zein med en långboll som sedan spelade bakåt till Muric som pangade upp bollen i högerkrysset. Tredje målet fixade Ali Zein på hörna i slutsekunderna innan pausvilan.

ANNONS

– Vi gjorde det för Kamerajs skull, sa Ali.

Stefan Hultén, som gjort en massa säsonger i Gif, kände knappt igen sitt Stafsinge.

– Vi kommer väl undan med hedern i behåll, men i första var det mycket hjärna kvar i omklädningsrummet. Jag har inte sett ett så tafatt försvar på hela hösten.

Det blev bättring och Stafsinge blev väldigt mycket piggare efter Torbjörn "Makrill" Johanssons drömmål från 30 meter uppe i Sebastian Ekholms vänsterkryss. Men Gif höll avståndet när Fatmir Muric drog på en pärla i straffområdet i efterspelet kring en frispark.

– Vi visste att de var tröga och jag sa innan att Fatmir gör två mål, men han gjorde tre. Han är jobbig där uppe, sa Gifs tränare Halda Kabil. Samtidigt är Gif bara en poäng efter serieledaren Hittarp, som möter totaljumbon Fjärås.

ANNONS