Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så här såg det ut förra året när Bois jublade efter mål på Gamla Ullevi. Repris på söndag? Bild: MICHAEL ERICHSEN
Så här såg det ut förra året när Bois jublade efter mål på Gamla Ullevi. Repris på söndag? Bild: MICHAEL ERICHSEN

Varbergs Bois hoppas på tredje raka segern mot IFK Göteborg

I matchen mot Sirius tappade Varberg chansövertaget efter att gästerna gjort 0–1 och 0–2. Det får inte hända igen när man nu ska gästa IFK Göteborg på Gamla Ullevi.
– Real Madrid har visat i Champions League den här våren att det går att vända en match till och med på den nivån, säger tränaren Joakim Persson.

Joakim Lindner missade öppet mål från 30 centimeter. Simon Karlsson Adjei nickade rakt på målvakten från tre meter. Varberg borde nog ha haft ledningen med 2–0 i paus hemma mot Sirius, men i stället vann gästerna med just de siffrorna efter två mål i den andra halvleken.

– Får vi en motgång som senast får vi inte släppa matchen. Jag tycker att det blev lite så mot Sirius, framförallt efter 0–2. Real Madrid har visat i Champions League den här våren att det går att vända en match till och med på den nivån, om klockan så står på 85, 90 eller 92, säger Joakim Persson, som är nöjd med chansskapandet i två av de tre senaste matcherna.

– Om vi bortser från Häcken-matchen tycker jag att vi har tagit stora steg framåt mot Mjällby och Sirius när det kommer till att skapa chanser. Det gäller att vi fortsätter löpa, fortsätter skapa och fortsätter tro på det. Gör vi det sitter de chanserna nästa gång.

Möter stökig storklubb

Om nästa gång innebär nästa match kommer Varberg i så fall få måljubla mot IFK Göteborg, som man skrällbesegrade två gånger om förra säsongen.

– Samtidigt förlorade vi båda matcherna året innan, så det beror på hur man ser på det. Förra året var det två jämna matcher där små marginaler avgjorde till vår fördel, säger Persson.

Blåvitt inledde säsongen med tre raka segrar, men har bara tagit en poäng på de fyra efterföljande matcherna. Mikael Stahres gäng skakas dessutom av interna stridigheter, då offensiva nyckelspelaren Tobias Sana uppges bråka med nämnde Stahre.

– Det är inget vi kan lägga fokus på, utan vi får fokusera på oss själva. Det är upp till dem om de tar sig samman eller darrar. Det vi vet är att vi kommer möta ett välorganiserat ”Blåvitt”, och jag tror att det kommer bli tajt och jävligt även i år.

Ny skada på viktig pjäs

Bois kommer få klara sig utan Tashreeq Matthews och Montader Madjed, även om duon är tillbaka i lättare träning. Sedan tidigare är även Anton Liljenbäck knäskadad.

– Han har genomgått en magnetröntgen och ska till ortopeden den 23 maj. Vi får se vad som sägs där.

Dessutom har trion fått sällskap i sjukstugan av innermittfältaren Ismet Lushaku, som ådrog sig en bristning i höftböjaren i slutet av Sirius-matchen.

– Det kan ta allt från fyra till tolv veckor. Det positiva är att det snart är uppehåll, så ska det komma en skada ska den komma nu.