Varberg blev segrare i Hallandsderbyt

Hallandsderbyt mellan Varbergs GIF FK och Ullareds IK bjöd på nästan allt. Intensitet, straff, mål och känslor. Gladast för dagen var nog Varbergs Rasmus Cronvall med sina två mål och tre poäng.

|

Fick vi under fredagskvällen se säsongens snabbaste mål i Division 2 Västra Götaland? Klockan hade knappt hunnit ticka över en minut när Varbergs GIF FK slog till i Hallandsderbyt mot Ullareds IK som slutade 2-1.

Rasmus Cronvall var framme och hög på bollen när kaptenen i Ullared Christoffer Litzell tog lite väl lång tid på sig att bestämma sig vad han skulle göra med den. BoIS-lånet var iskall och placerade snyggt 1-0 bakom en chanslös målvakt.

– Deras spelare får en pass och han antog nog att jag inte var så snabb som jag är. Så jag stack dit och bröt den från honom och sen var det bara att passa in den, sa Rasmus Cronvall efter matchen.

En galen start

Men det small snabbt igen, den här gången för Ullared. Efter 9 minuter fick Hugo Ahl bollen utanför straffområdet efter att de blåa kombinerat snyggt längs vänsterkanten. Mittfältaren var lugnet själv och placerade med en fin bredsida bollen i målvaktens högra hörn. 1-1 och en helt galen inledning var ett faktum.

Det var Ullared som i den första halvleken kontrollerade det mesta av spelet med ett bra passningsspel, dock utan att skapa direkta målchanser. Istället var det GIF med sina snabba anfallare som hotade genom sylvassa kontringar.

”En solklar straff”

Efter 58 minuter small det. Stanko Ostojic i GIF avlossade vänsterbössan och bollen touchade en spelare i Ullared och gick strax utanför stolpen. På den efterföljande hörnan blev det kalabalik inne i straffområdet och en spelare i GIF föll till marken. Domaren tvekade inte och pekade på straffpunkten, det gjorde inte heller Cronvall när han distinkt satte 2-1 och sitt andra för dagen.

– Det kommer in en andraboll som Lukas Henriksson tar ner på bröstet. Sen blir han nerdragen i straffområdet, det är en solklar straff enligt mig. Väl framme vid straffpunkten tänkte jag bara nu ska bollen in och tre poäng hem till oss, sa Cronvall.

Varberg bevakade därefter sin ledning på ett bra sätt. Ullared var närmast en kvittering när Jonathan Svensson drog iväg en raket som fick hela målet att skaka. Närmare än så kom inte Ullared och Varberg kunde stoltsera sig som vinnare i årets derby.

– Det här var jätteskönt, vi möter ett bra lag men i dag är vi bättre, det är extra skönt att det är i ett derby, sa Cronvall.