Valls snabba återkomst

Falkenbergs FF:s U21-lag har kvalificerat sig för A-slutspel och stöter på en gammal bekant redan i första matchen mot IFK Norrköping. – Jag ska spela. Det ska bli kul och träffa alla gubbarna igen, säger Johannes Vall.

ANNONS
|

Fotboll: U21 A-slutspel

Den åttonde augusti blev vänsterbacken Johannes Vall klar för IFK Norrköping efter att ha spelat i Falkenbergs FF hel sin karriär. Nu blir det snabb återkomst - men i ”fel” tröja.

– Det känns lite märkligt, det gör det, erkänner Vall när HN får tag på honom på mobilen hemma i tv-soffan.

Han har bott i Norrköping i drygt två veckor.

– Förra veckan spelade jag 90 minuter i Svenska cupen och nu senast gjorde jag ett inhopp mot Östersund så jag börjar komma in i det mer och mer. Det gäller att kriga på och visa att man vill spela.

ANNONS

Han skickar förstås en passning till sin förra klubb inför tisdagens match.

– ”Tobbe” (Karlsson) får nog akta bena, säger Vall och skrattar.

Just Tobias Karlsson, som jobbat sig tillbaka efter en hälskada, ser fram emot slutspelet.

– Jag ser det som en jävla morot. Att bevisa för mig själv och alla andra att jag håller på en hög nivå.

Han fortsätter:

– Vi mötte Laholm och Örgryte i mina två första 90-minutersmatcher, och helt ärligt var det inga riktiga prov, det var mer tiden och om jag skulle orka. Vi vann bekvämt med stora siffror. Men det här kommer bli något helt annat, säger Karlsson.

FFF vann sin U21-serie med hela tio poäng ner till tvåan Utsiktens BK. Därmed är man ett av de åtta bästa U21-lagen i serien. I slutspelet ställs man mot Brommapojkarna, Elfsborg och Norrköping.

– De andra åren har vi inte gått till A-slutspel, det var tuffare då när vi spelade i U21 Allsvenskan, nu var det superettan, men visst, det är jättebra att vi gått vidare, menar Jonas Axeldal.

Representantlaget skuggar ju toppen i superettan och när det gäller prioritetsordningen är Axeldal tydlig med vad som gäller.

ANNONS

– A-laget har högsta prioritet. Det finns inget att diskutera, säger han.

Men motståndet höjer samtidigt kvaliteten.

– Det kommer bli jättebra matcher för spelarna som är på gränsen till A-laget. Därför kommer det här slutspelet alldeles ypperligt.

Vad känner du till om lagen ni ska möta?

– Inte mycket mer än att det är konstgräslag alla tre som gillar att ha stort bollinnehav. Men vi fokuserar på att göra en lika bra match som mot BP i går (läs söndag). Där visade vi att vi är duktiga och klarar av att stänga av dem helt och hållet.

Tobias Karlsson menar att FFF:s breda trupp är anledningen till att man tagit sig vidare i U21 och att man är inne i ett ”flow” i superettan.

– Det brukar följas åt. Med b-laget 2013 (året när FFF gick upp i Allsvenskan) jag vet inte om vi vann U21-serien, men det var nästan idel segrar hela året.

Sportchefen Håkan Nilsson är inne på Axeldals linje om att a-laget går först, men säger också:

– Grabbar som varit skadade som Tobias (Karlsson), Amin Nazari, Daniel (Johansson), Erik Zetterberg är kanske tillbaka om några veckor, och även Hampus Svensson. Det är perfekt för dem att få såna här matcher.

ANNONS

Fakta: U21 A-slutspel

Grupp 1

BK Häcken

Halmstads BK

Åtvidabergs FF

Djurgården

Grupp 2

Falkenbergs FF

IF Brommapojkarna

IF Elfsborg

IFK Norrköping

ANNONS