Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: PAUL CHILDS

Värvningen som kan skapa familjesämja

Det är upplagt för en het duell när brödraparet nu ska fightas om samma position i den nya klubben.

Stafsinge hade en tung säsong som nykomling i division 2. Målvakten Mladen Galambos annonserade efter säsongsavslutningen att han med stor sannolikhet skulle lägga handskarna på hyllan. Nu tar man nya tag i trean med en generationsväxling i de bakre leden. Galambos ersätts av bröderna Pontus och Robin Gustavsson. Pontus värvas från division 4-klubben Norvalla och Robin hämtas från Bua IF, som ramlade ner i femman.

- Pontus har varit med lite och tränat med Tvååker under ett par år. Jag har hört mig för kring Robin som gjort det jättebra personligen i Bua, som dock haft det tungt i fyran. Det känns som två rekryteringar jag är trygg i. De har varit med och tränat med oss ett par veckor, säger Andreé Johansson, tränare i Stafsinge.

Han tror på en bra utväxling för dem båda i den nyblivna division 3-klubben.

- Jag är bra kompis med Jocke Dahlberg, Han har sagt att brödrakampen med Peter har tagit dem dit de är idag. Det är lite så jag promotat det. Givetvis är det bara en som kan stå på helgen. Men det är positivt att få en bra konkurrenssituation, vilket vi inte haft i år.

Stafsingetränaren går närmare in på vad som skiljer bröderna i deras målvaktsspel.

- Pontus har haft målvaktstränare under ett par år, vilket syns. Han är mer skolad. Man ser det lite på tekniken. Robin började stå rätt sent. Han är en riktig vinnarskalle, det brinner på både träning och match och är aggressiv i sin målvaktsstil.