Måltrio. Väröbackas mål gjordes av, från vänster, Hasse Månsson, Viktor Andersson och Pontus Flatum.

Väröbacka vände i andra halvlek

Väröbacka behövde en halvlek på sig att få ordning på sitt spel. Sen var det lugnt för en av toppretendenterna i Hallandsfemman.

|

Böljan fick ge sig på Falkenbergs IP med 1-3 (1-1), men det var hemmalaget som chockstartade.

Det hade bara gått fem minuter när Douglas Andersson prickade in Böljans 1-0.

Och Böljan fortsatte att dominera under den första halvtimmen. Väröbackas kvittering kom egentligen på lagets första avslut. Hasse Månssons nick räddades av Oscar Andersson, men returen skickade Väröbacka-anfallaren säkert i mål.

- Jag tyckte redan då att vi började få tag på Böljan, sa gästernas tränare Pontus Flatum.

Det var också han som gjorde 1-2 i början av andra halvlek, med ett distinkt skott i nättaket.

Och det var Flatum som lyrade in hörnan som Viktor Andersson nickade in till 1-3.

- Vi lät Böljan ta kommandot i början. Det blev bättre när vi satte en högre press, sa Flatum.

Och i andra halvleken var det liksom inget snack om saken. Väröbacka hade åtskilligt fler möjligheter till mål, förutom de två chanser som resulterade.

Hasse Månsson var skottvillig värre. Men ofta smet bollarna på fel sida stolpe eller ribba.

Fast vid ett tillfälle var det riktigt nära.

-Jag hade noterat att derasd målvakt stod långt ut, sa han om sin skottlobb i andra halvlek.

Oscar Andersson fick tänja sig rejält för att skyffla bollen ut till hörna.

Böljan kunde åtminstone glädja sig åt att den egna målnollan sprack på hemmaplan. Det tog drygt två matcher innan man satte sitt första mål på Falkenbergs IP.