Väntad förlust men bra spel

Ingen trodde det kunda hända, och det hände inte.

ANNONS
|

Fotboll: Elitettan

IF Böljan åkte på en väntad förlust mot serieledande Växjö DFF, 0-2(0-0). Men trots två mål bakåt och noll poäng var de ändå nöjda med insatsen.

– Vi möter ett lag som ofta håller en klass bättre än elitettan. Men vi jobbar för varandra och är nöjda med insatsen trots noll poäng, berättade assisterande tränaren Tobias Barin.

Gästande Växjö kom till Falkenberg med elva segrar på elva spelade matcher och en målskillnad på 40-3. Så Böljan var redan från start inställt på att få försvara sig, och valde att starta med en 4-5-1-uppställning för att kunna satsa på omställningar.

ANNONS

– Vi gör ett bra jobb och lyckas hota med vissa omställningar. Jag tror inte de fick igång sitt spel så som de ville. Det är ju fortfarande anfallsspelet vi har problem med. Vi får det inte att funka hela vägen och det blev svårare i dag för den ensamme där uppe, sa Tobias Barin.

Taktiken höll sig dock hela första halvleken. En halvlek som var förhållandevis chanslös för båda lagen. Växjö var dock snäppet vassare och lyckades bland annat hitta ribban redan ett par minuter in i matchen. Men även hemmalaget gjorde ett par försök, med ett skott en meter ovanför ribban efter en hörna som bästa möjlighet.

– Vi ville ha en spets framåt, dels för att få lite förändring men också för att täcka upp ytorna. Jag tycker vi lyckas med vår taktik med tanke på hur lagen skiljer sig i kvalité. Sen gäller det att ha flytet med sig i sådana här matcher, sa Tobias Barin.

Andra halvlek hann dock knappt börja innan Växjö lyckades hitta maskorna. Två skott inifrån straffområdet upp i krysset efter 50 respektive 61 minuter spelade gjorde det svårt för Böljan, som redan var tillbakapressat.

– Vi lyckas hålla dem på rätt sida nästan hela matchen, sen tappar vi fokus en liten stund och de hinner göra två snabba mål. Men det är de bästa chanserna de har, berättade lagkaptenen Amanda Johansson.

ANNONS

Efter Växjös två mål hade dock Böljan en period där de lyckas flytta upp spelet en aning och behålla bollen på Växjös planhalva.

– Vi är inte sämre i andra halvlek. Men deras intensitet gör att de skapar chanser trots att vi gör ett bra jobb. Det gäller att vara fokuserad hela tiden, men vi tappar det några gånger. Det hade inte straffat sig lika mycket mot andra lag, berättade Tobias Barin.

Härnäst väntar match på fredag borta mot Assi IF för Böljan.

– Vi tar med oss arbetsinsatsen i denna match in i nästa. Vi har saknat fart, men i dag springer vi mycket och vågar spela oss ut ur situationerna, sa Tobias Barin.

ANNONS