Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Utvisning grusade Vinbergs kvaldröm

Säsongen är över för Vinbergs IF. Drömmen om division 1 sprack i Helsingborg.

Div 2 västra

Eskilsminne-Vinberg 3-0

Vinbergs IF spelar i division 2 även nästa säsong. I den helt avgörande matchen mot Eskilsminne gick det mesta emot redan från start. När domaren satte pipan i munnen kunde de blott tio Vinbergsspelarna på plan konstatera att säsongen var över.
– Det blev en jäkligt jobbig match. Jag är fortfarande lite upprörd, sa assisterande tränaren Jan Bengtsson bara minuter efter slutsignalen.

Redan fyra minuter in i matchen kapades Isak Petersson bryskt och tvingades lämna planen några minuter senare.
– Det var ett överfall. Hade det skett på gatan hade det blivit samhällstjänst. Han skadar axeln i fallet. Det blev bara ett gult kort, sa Bengtsson som inte imponerades alls av domarnas insats.
– Jag vill inte förringa Eskilsminnes insats men vi kan inte ha alla andra mot oss också. De gör ingen stark insats och det påverkar matchen.

Lagkapten Niclas Johnsson var besviken efter matchen men kunde konstatera att laget ändå föll med flaggan i topp. 
– Det känns tungt. Vi hade hoppats på en kvalplats. Nu får vi ta ledigt. det är vad det är, sa lagkaptenen.
I slutet av första halvlek blev målvakten Anton Andersson frilägesutvisad och Vinberg tvingades kämpa vidare med en man kort resten av matchen.
– Efter tio minuter börjar vi få ordning på spelet, vi sätter press och skapar lägen. Då får de dit 1-0. Sedan sätter vi press igen och då kommer utvisningen, sa Niclas som inte tycker att slutresultatet 3-0 speglar matchen.
  
Både Vinberg och Eskilsminne hade chansen att förlänga säsongen. Men det blev i stället jagande Halmia som knep den åtråvärda kvalplatsen till division 1 genom uddamålssegern mot Sävedalens IF. Serievinnaren Assyriska BK var direktkvalificerat sedan tidigare.
– Jag måste ändå säga att grabbarna gör en heroisk insats. De försöker verkligen i andra halvlek. Vi sätter press trots att vi är en man mindre. Då är det klart att man öppnar sig. Men det blev två förlorare på plan i dag. Det är bara att önska Halmia lycka till, sa Jan Bengtsson.