Ullareds katastrofinsats slutade med sex insläppta mål

Ullareds IK hade chansen att säkra kontraktet i näst sista omgången. Men istället för en poäng blev det total förnedring.
– Vi beter oss inte som ett lag för division två, det var jättepinsamt, sa tränare Ali Kraym efter 1-6 mot Prespa Birlik.

ANNONS
|

Förutsättningarna var klara för Ullareds IK. Efter lördagens resultat skulle en poäng mot nästjumbon Prespa Birlik säkra kontraktet.

Men någon poäng var aldrig nära, långt därifrån.

– Vi blev förnedrade, det här var de värsta 90 minuterna i mitt liv som tränare, sa Ali Kraym.

Prespa Birlik gjorde två snabba mål innan Ullared hade sin enda fina period i matchen. Reducering till 1-2 innan paus och ett missat jätteläge till kvittering.

– Det kändes ändå ganska bra i paus. Vi fick prata igenom lite saker och kom överens. Men sen är det första som händer i andra halvlek att de kastar ett inkast bakom vår backlinje och får ett friläge, sa Kraym och suckade tungt.

ANNONS

”Så jävla respektlöst”

Under slutkvarten rann siffrorna sedan iväg och Prespa fick in hela sex mål. Och Ullareds sex insläppta mål ställer till det i tabellen.

– Jag tycker att det är så jävla respektlöst mot de andra lagen i botten och mot vårt eget klubbmärke. Det är helt oacceptabelt att förlora med 1-6 mot ett lag som ligger där nere i tabellen, sa Kraym och fortsatte:

– Jag hade kunnat byta ut varenda spelare, ingen förstod vad som hände. Hade vi mött ett lag från division sex så hade vi förlorat.

Tränaren vill dock inte lägga skulden på sina spelare utan menar att han själv ligger bakom den usla prestationen.

– Någonstans måste det här ligga på mig, jag har misslyckats som tränare när jag inte kan få spelarna att förstå allvaret. Jag hade accepterat att få sparken idag efter en sådan här insats.

Ullareds IK har fortsatt tre poäng ner till strecket med en match kvar att spela. Men den kraftigt försämrade målskillnaden gör att det kan bli ett drama på Hedevi när topplaget Västra Frölunda kommer på besök nästa helg.

Läs mer: Förlusten var den andra i rad för Ullared

ANNONS