Ullareds IK strået vassare mot Assyriska BK

En drömstart på matchen, en drömräddning i andra halvlek och en tränare på distans. Det la grunden till säsongens andra trea för Ullareds IK.

ANNONS
|

Ali Krayms stämma hördes inte på Hedevi IP när Ullared plockade hem alla tre poäng mot Assyriska i kvällens omgång av Divison 2 Västra Götaland. Genomgångar, taktik och upplägg online har istället blivit vardag när huvudtränaren tvingas stanna hemma efter att ha blivit smittad av Corona.

– Sjävklart vill man att han ska vara på plats, han är väldigt viktigt för oss, men det fungerar ändå bra, budskapet han vill förmedla får han ändå fram. Han har varit med oss på TV före och mellan matchen och han ser väldigt pigg ut , sa Ullareds lagkaptenen Christoffer Litzell efter matchen mot.

ANNONS

Ingen spelare i truppen har blivit smittad och kanske är en tränare på distans ett segerrecept då Ullared nu har två raka vinster.

Självmål blev drömstart

Efter bara två spelade minuter fick nämligen Assyriskas målvakt hämta bollen i målet efter att ett inlägg styrts in av en egen försvarare. En riktig drömstart.

– Jag tycker vi börjar bra och trycker på. Sen har Assyriska mycket kontringar som är vassa. Men vi står upp bra och de skapar inte så mycket farligheter. Jag tycker till och med att vi kanske borde haft något mål mer i den första halvleken, sa Litzell.

Och hemmalaget var nära. I den 10:e minuten dribblade Shkelqim Bllata inte en, två utan tre gubbar och slog ett perfekt inspel till Emil Hansson som nog redan hade börjat fira innan bollen gick i ribban och över.

Ullared fick dock inte så många fler chanser i den första halvleken utan det var istället Assyriska som tog över taktpinnen.

– Vi faller ner och det känns som att de är mer aggressiva än oss och rullar snabbare men vi hänger ändå med. När vi får tag i bollen gör vi misstag i felpass och mottagningar så vi får aldrig riktigt kontroll över den i längre perioder. Men jag tycker ändå inte att de skapar jättemycket, ett bra läge kanske, sa Litzell.

ANNONS

Med på bänken fast ändå inte

Assyriska jagade efter en kvittering och i minut nummer 73 var det nära. Inbytte Gabriel Garis kom fri med Ullareds Anton Andersson men målvakten slängde ut ena benet och stod för en fenomenal benparad. Ullared orkade stå emot trycket efter en bra genomförd andra halvlek och Ali Krayms taktiska drag genom telefonen.

– Det är Alis spelidé och upplägg, han har fortfarande stenkoll på allt. Det känns nästan som att han är med på bänken då vår assisterande pratar med honom hela tiden under matchen, sa Litzell.

Lagkaptenen kom även med det glädjande beskedet att tränaren mår bra.

– Ali är på bättringsvägen och nu är det mer en försiktighetsåtgärd att han stannar hemma den här tiden tills uppehållet som kommer nu, sa Litzell.

ANNONS