Det återstår att se om det blir ett eller två derbyn mellan Vinberg och Ullared den här säsongen.
Det återstår att se om det blir ett eller två derbyn mellan Vinberg och Ullared den här säsongen. Bild: Robert Boman

Ullared och Vinberg har olika syn på årets säsong

Om drygt en månad är tanken att division två-fotbollen ska dra igång. Men den planen lär nog stanna vid just en tanke.
– Det känns helt orimligt, säger Ullareds tränare Ali Kraym.

ANNONS
|

Förra säsongen var division två den högsta serien i systemet som fick nöja sig med att spela enkelserie.

Det här året, med ett extra lag i serien tack vare de inställda kvalen i höstas, var planen att serien skulle börja sista helgen i mars. Före alla andra serier. Men just nu känns det väldigt långsökt.

– Jag kan inte se att det ska bli som planerat, vi har fortfarande restriktioner som gör det omöjligt. Ska alla restriktioner hinna försvinna till dess? Det känns helt orimligt, säger Ali Kraym.

Klubbarna har i förra veckan fått en enkät från Svenska Fotbollförbundet där de bland annat får ta ställning till hur de vill att serien ska spelas om det inte går att starta i mars.

ANNONS

Har olika syn på året

Både Ullared och Vinberg har skickat in sina svar och klubbarna är inte överens.

– Vi vill spela en hel serie om vi får välja, vi ser det som det enda alternativet. Division ett lyckades spela en hel serie i fjol, jag förstår inte varför vi inte skulle lyckas med det. Spelarna i ettan har också jobb upptill, säger Vinbergs tränare Michael Svensson.

– Vi vill i första hand skjuta fram säsongsstarten en månad och spela en full serie. Är inte det möjligt så vill vi ha en enkelserie, vi vill inte spela 2-3 matcher i veckan, säger Ali Kraym och fortsätter:

– Det om något känns farligt med tanke på hur det ser ut i samhället, att resa fram och tillbaka hela tiden. Sen ska alla spelare hålla och må bra, som spelare hade jag gillat det men nu är det mitt ansvar och det hade garanterat blivit mycket skador.

Förra året startade division två veckan innan midsommar. Michael Svensson menar att man även i fjol kunde ha kört en full säsong.

– Det ska inte vara några problem. Det finns gott om fina konstgräsplaner och den värsta vintern är i början på året, det har vi sett flera år i rad, säger Svensson.

ANNONS

Säsongen kan starta utan träningsmatcher

Frågan är ockå hur väl förberedda lagen kommer att vara när säsongen väl drar igång. Som läget är just nu får inga träningsmatcher spelas för lag under division ett.

– Jag sa det till mina spelare nyligen, att det inte är omöjligt att vi får dra igång direkt. Därför har vi ett val i hur träningarna ser ut så att vi är så förberedda som vi kan, säger Michael Svensson.

Sedan en månad tillbaka får lagen i alla fall träna tillsammans, men den sociala biten är inte som vanligt. Lagen byter inte om tillsammans och samhörigheten får kopplas enbart till planen.

– Vill vi att det ska bli bättre så måste vi sluta hyckla allihop. Nu finns det ett vaccin, då måste vi som människor kunna visa lite kyla. Det handlar trots allt bara om fotboll, säger Ali Kraym.

Läs mer: Många nya lag i årets serie

ANNONS