Tim Svensson Lillvik byter Norrby mot Tvååker.
Tim Svensson Lillvik byter Norrby mot Tvååker. Bild: Michael Erichsen

Tvååkers IF värvar målvakt från Superettanklubben Norrby

Tvååker har på nytt varit i Borås och fyndat. Den här gången handlar det om målvakten Tim Svensson Lillvik som hämtas från Norrby.
– Eftersom vi har tappat båda våra målvakter var det här viktigt, säger sportchef Ulf Persson.

ANNONS
|

Tvååkers säsong avslutades för bara några veckor sedan och arbetet med att säkra nästa års trupp är självklart hektiskt.

Nu har i alla fall en viktig byggsten fallit på plats när 20-årige målvakten Tim Svensson Lillvik hämtas in från Norrby.

– Jag har bara hört positivt om laget, det är ett gött gäng med en bra tränare, säger målvakten.

Vem är det då han hört detta av? Jo Svensson Lillvik är kusin med Tvååkers skyttekung Hugo Svensson.

– Jag har följt dem hela året i och med att Hugo är där, jag vet hur de spelar och kan motståndet. Jag har sett allt som jag har kunnat, säger han.

ANNONS

Gjorde två matcher i Superettan

Under den gångna säsongen var Svensson Lillvik reservmålvakt i Norrby och gjorde två matcher i Superettan.

– Förstemålvakten hade problem med ryggen och jag fick hoppa in med kort varsel. Det var jättekul men självklart nervigt.

Det blev dock ingen succé resultatmässigt, Norrby tog en poäng på de två matcher som Svensson Lillvik vaktade kassen och släppte in fem mål.

– Jag gjorde två helt okej matcher, även om resultaten inte var på vår sida. Det var mina två första matcher på sju månader.

Desto fler matcher kan det bli i Tvååker. Just nu är han nämligen klubbens enda målvakt då både trotjänaren Johan Ekelundh och Axel Svensson valt att lämna klubben.

– I Johans fall så är det motivationsbrist, han känner inte att han orkar lägga ner den tid som krävs. Det är otroligt tråkigt, men vi respekterar det fullt ut. Det är tufft att spela fotboll i ettan, man tränar lika mycket som elitlagen med mycket lägre ersättning, säger sportchefen Ulf Persson och fortsätter:

– När det gäller Axel så är vi mer förvånade, men han gör som han vill. Han vill vara lovad x antal matcher och det kan vi inte garantera. Samtidigt har vi varit tydliga med att vi vill satsa på honom, framförallt nu när Johan slutar.

ANNONS

Albin Svensson på väg in

Axel Svensson har ryktats till Varbergs Gif, något som låter rimligt med tanke på målvaktsbristen i division två-klubben.

Det är heller ingen vågad gissning att Svensson Lillvik får Varbergs Bois Albin Svensson vid sin sida i Tvååker. Ett samarbetsavtal klubbarna emellan finns ju också redan på plats.

– Albin finns på vår radar, det är ju en kille som kommer från Tvååker och han behöver också speltid. Han umgås ju med killarna i laget privat. Sen hur vi löser det får vi se, säger Persson.

Ett andra ”nyförvärv” är också klart då Vidar Rydell tar steget tillbaka till Tvååker från Galtabäck.

– Han har varit med och tränat med oss kontinuerligt så det känns egentligen inte som ett nyförvärv. Han känner sig mogen och vill ta chansen nu, säger Persson.

Huruvida det blir en kusinduo på plan i Tvååker är inte säkert. Hugo Svensson har inte förlängt sitt kontrakt ännu.

– Det hade varit kul att få göra en säsong tillsammans, självklart är det så, säger Svensson Lillvik.

Läs mer: Mittbacken lämnade för Stafsinge

ANNONS