Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tvååkers målvakt skapar musik och hits

Johan Ekelundh har under säsongen vaktat Tvååkers mål i sju av nio matcher. Vid sidan av fotbollen finns ett annat stort intresse, musiken och house. – Jag har alltid varit väldigt musikintresserad och har alltid spelat gitarr.

Programmerare på dagtid, målvakt på eftermiddagarna och musikskapare på kvällarna. Tvååkers burväktare Johan Ekelundh eller ”Ekzis” som han kallas för i musikvärlden har fullt upp.

– Jag är väldigt musikintresserad och har alltid spelat gitarr men det här elektroniska har jag bara varit i gång med i två år, säger Ekelundh.

Ja, för det är den elektroniska musiken house som gäller. Första singeln släpptes i april 2019 och därefter har det blivit åtta låtar och en remix.

50 000 spelningar

Valet av genre var ganska enkelt, den egna smaken och det han själv gillar att lyssna på var det han skulle göra.

– Det är det här som jag själv gillar mest. Jag kan få min inspiration från allt men det är lättare när man själv tycker om det man gör.

Låten som gått hem bäst bland publiken är ”I Ain´t Perfect” som fått över 50 000 spelningar på Spotify. Målet är dock inte de stora festivalerna och skivkontrakten utan istället ser målvakten sitt skapande mer som en hobby.

– Jag siktar inte på att få stå på någon stor arena, det är inget jag strävar efter. Det är bara skönt att komma hem från en träning och sätta sig ner och börja fixa lite. Man hamnar i en bubbla där man stänger av allt det andra.

Stora planer

Trotts sin avslappnade syn på musiken finns det stora planer på gång. TV-profilen ”Mojje” från det legendariska barnprogrammet ”Nicke och Mojje” kommer tillsammans med målvakten spela in en låt.

– Pappa och Mojje var grannar och träffades för någon månad sedan. Han lyssnade på musiken som jag gjort och sa att han ville komma hit och göra något med mig. Så vi har börjat producera en låt tillsammans.

Talangen framför mixerbordet finns där men ändå är det inte Ekelundh som styr musiken i Tvååkers omklädningsrum. Anfallaren Jakob Adolfsson bestämmer vad som ska spelas.

– Han är bra tycker jag, det är mycket house som jag gillar. Han har skött sig hittills så han har mitt fortsatta förtroende.

Spelar ni något som du har gjort?

– Vi kör några av låtarna ibland, det är kanske ett gott tecken på att det man gör är okej.