Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Likt Tvååkers seger i premiären var det Hugo Andersson som blev matchens enda målskytt mot Lindome GIF i division 1 södra. Bild: Krister Andersson
Likt Tvååkers seger i premiären var det Hugo Andersson som blev matchens enda målskytt mot Lindome GIF i division 1 södra. Bild: Krister Andersson

Tvååkers IF vann med uddamålet mot Lindome GIF

Rejält nedtryckta och stort fokus på defensiven. Men ett äckligt effektivt Tvååkers IF tog en tung skalp mot Lindome via 1-0 (0-0).

Man kan milt uttryckt säga att Tvååkers IF utnyttjade sina lägen mot Lindome i Ettan Södra.

Det första skottet som laget hade på mål, gick också i mål. Hugo Svensson var den som låg bakom måljublet. Lindomes målvakt med mångårig allsvensk rutin, John Alvbåge, kunde se bollen retfullt rulla in vid den bortre stolpen.

– Vi hade en liten aning om att han (mittbacken) brukar dribbla lite som siste gubbe och jag kände att det var dags att gå upp i press. Jag bryter, det blir en-mot-en och sen får jag till ett bra avslut, sa Hugo Svensson.

John Alvbåge överlistad efter 60 minuter

Fram till dess, och framförallt i den första halvleken hade Lindome ett kraftigt spelövertag. Hemmalaget kunde med ett rappt passningsspel och en stor rörlighet tvinga Tvååker till många löpmetrar och att lägga det främsta fokuset på det defensiva arbetet.

– Vi visste att matchbilden skulle bli så här. Lindome är ett extremt spelskickligt lag, sa Svensson.

Ett lågt försvarsspel från de rödkläddas sida där det var tätt mellan mittfältet och backlinjen gjorde det svårt för Lindome att komma till de riktigt farliga chanserna, även om bollinnehavet var mycket stort. Det ända fram till halvtimmen spelad.

Efter ett fint anfall via Lindomes högerkant var Robert Lipovac, den forne Tvååkersspelaren som representerade klubben under 2018, ytterst nära att spräcka dödläget.

När väl Tvååker fick bollen i sin ägo hade laget oerhört svårt att behålla den i den första halvleken. Oftast slogs passningarna iväg i panik. Andra gånger avväpnades man av en eller flera motståndare. John Alvbåge, stod helt sysslolös under de första 45 minuterna.

– Vi hade en tro på det. Som forward är det en rätt otacksam uppgift, att springa i 60 minuter utan att knappt ha något att jobba med.

Tvååker IF:s andra seger för säsongen

Och sen kom det där sällsynta avslutet för Tvååkers del. Kort därefter var Rasmus Andersson ytterst nära att utöka ledningen.

Under den sista kvarten blev trycket hårdare mot gästernas mål samtidigt som det gavs större ytor när man väl vann bollen. Fast Hugo Svenssons mål blev matchens enda och gav Tvååker säsongens andra seger.

– Vi har ett spel som vi utgår från. De har bara tre backar och när vi får hål på dem öppnar det upp sig på deras kanter, sa Eric Nilsson och fortsatte:

– Det var en jäkla krigarmatch. Det är hårt jobb som gäller och vi gör det väldigt bra.

Segern var Tvååkers andra för säsongen. Och trepoängaren smakade extra gott med tanke på motståndet.

– Jag vet att de skriver mycket skit om oss så det är väldigt gött att vinna en sån här match, speciellt på det här viset, avslutade Eric Nilsson innan han löpte in till det högljudda och jublande lagkamraterna i omklädningsrummet.