Tvååkers IF kryssade mot Torn i premiären

Tvååker lyckades inte besegra Torn i premiären. Mötet slutade i kryss.
– Man är jävligt besviken, säger backen Eric Nilsson.
– En riktigt dålig fotbollsmatch, säger tränare Pierre Krantz.

ANNONS
|

Tvååker gick obesegrat genom försäsongen och hade ett gott självförtroende inför seriepremiären mot Torns IF på Övrevi IP.

Då började bortalaget bäst och fick utdelning efter en dryg kvart.

Backen Eric Nilsson fick inte undan en rensning och den chansen tog Dylan Kosik Sulaiman vara på. Anfallaren slog till på ett slag i höjd med straffområdeslinjen och avslutet var otagbart för målvakten Anton Andersson.

Men det som föregick målet rörde upp känslor i Tvååker-lägret.

– Jag tycker att vi ska ha frispark uppe vid mittplan. Det är en väldigt slarvig situation vi släpper till. De får en slumpchans och gör mål. Det är skit, säger Eric Nilsson.

ANNONS

Tvååker spelade upp sig i den ganska griniga matchen och laget hade ett par chanser till kvittering. Å andra sidan kunde Torn mycket väl utökat då Kosik Sulaiman hade ett skott i ribban.

1–0 till Torn i paus.

Utjämningen kom ungefär halvvägs in i matchens andra akt. Eric Nilsson tog sig runt på högerkanten och blev fälld precis innanför straffområdet.

Från elva meter var Rasmus Andersson iskall.

– Jag spelar lika med mig själv. Det är ändå segt, jag är besviken, säger Nilsson och fortsätter:

– Bortsett de första femton tycker jag att vi gör det bra. Vi gör det vi tränar på och vi styr och ställer, framför allt i andra halvlek. Jag är nöjd spelmässigt, men vi behöver bli bättre i sista tredjedelen

1–1 stod sig distansen ut.

Tränare Pierre Krantz kunde köpa resultat, men prestationen lämnade en del i övrigt att önska.

– Som matchen såg ut kan jag acceptera 1-1. Det är en jämn match där det kan gå hursomhelst. Men det var en riktigt dålig fotbollsmatch. Jag lider med de som var här och de som tittade på sändningen, säger Tvååker-tränaren och syftar på publiken som stod utanför stängslet som omgärdar anläggningen.

ANNONS

Han fortsätter:

– Vi gör kanske vår sämsta match för säsongen. Samtidigt är vi människor och inte robotar. Det är mycket som spelar in i en premiär. Jag lägger det på premiärnerverna.

Ni tar ändå en poäng.

– Ja. Det kunde gått värre. Vi låg under och hämtade upp det, och vi gör en bättre andra halvlek än första halvlek. Vi blir bättre och bättre ju längre matchen lider, även om vi är lite rädda om poängen sista tio minuterna.

Tvååker är fortsatt obesegrat 2021, även i tävlingssäsong. Att seriespelet äntligen drog igång gladde både Krantz och Nilsson.

– Det är skönt. Nu har vi gjort det här och det är bara att åka till Vänersborg nästa vecka och köra från start, säger Krantz.

– Det är riktigt gött. Det är skillnad på att spela sådana här matcher och träningsmatcher, säger Nilsson.

Läs mer: Bois-lån fick kliva av med bandagerat huvud

ANNONS