Tvååkers IF hämtar in mittback – tillhörde senast Elfsborg

Tidigare i somras lämnade Tim Stålheden, 20, allsvenska Elfsborg och har sedan letat efter en ny klubb. Nu är det klart att U-landslagsbacken flyttar till division 1-laget Tvååker.
– Där får jag bra möjligheter att spela matcher, säger han.

ANNONS
|

Den Astriofostrade talangen har en diger meritlista.

Stålheden har varit lagkapten för Sveriges U16-lag, gjort 20-talet pojklandskamper och tagit USM-guld i både U17 och U19 i Elfsborg.

Sedan kontraktet löpte ut i slutet av juni har mittbacken varit fri att gå vart han vill och provtränat med flera klubbar.

– Jag har bara positiva vibbar av Tvååker. Mitt största fokus har hela tiden varit att komma till en klubb där jag får spela matcher som jag behöver för att utvecklas, säger Tim Stålheden.

Intresse har funnits även från klubbar i Allsvenskan och Superettan, men där har det handlat om kontrakt på sikt.

ANNONS

– Det är en tuff period för alla under corona och det har inte varit lätt att hitta en ny klubb, men jag har skrivit på för resten av säsongen i Tvååker – sedan får vi ta det därifrån.

Har du haft kontakt med HBK?

– Jag har snackat lite med dem, men inte så aktivt. HBK har ju det bra ställt bland mittbackarna.

I Tvååker blir Tim, som flyttat hem till Halmstad igen, klubbkompis med tidigare HBK:are som David Struski Persson, Oliver Hintsa och Axel Berggren.

– Tvååker har spelat bra fotboll, men haft otur med resultaten. Vi får se var tränarna sätter mig, men jag spelar där de tycker att jag bidrar mest till laget. Jag är flexibel.

ANNONS