Tvååkers IF föll tungt borta mot Eskilsminne

Tvååker hade chansen att lyfta från den absoluta striden om nedflyttning. Men det ska inte bli någon lugn och ro den här säsongen.
– Det här kommer avgöras i sista omgången, säger tränare Mattias Lindström.

ANNONS
|

Vad sägs om nio lag inom sex poäng? Eller sex lag inom två pinnar? Det är verkligheten i division ett södra och den verklighet som Tvååkers IF just nu lever i. Den där varje poäng kan vara helt avgörande.

Därför var det extra tungt med noll poäng mot en direkt bottenkonkurrent i Eskilsminne, som dessutom är tränare Mattias Lindströms tidigare klubb.

– Självklart svider det lite extra, men det var ett rättvist resultat och vi ska inte hänga upp sig för mycket på mitt förflutna, säger Lindström.

Tvååker började annars bra och Jakob Adolfsson gav laget ledningen efter bara elva minuters spel.

ANNONS

– Efter det så blir vi passiva och sjunker ner alldeles för långt. Vi får inte tag i deras uppspel och Eskilsminne kan ta över initiativet, säger Lindström.

Tunga mål runt halvtidsvilan

Kvitteringen kom strax före paus och bara minuter in på andra halvlek tog hemmalaget också ledningen.

– Vi gjorde lite förändringar i paus och kom ändå ut med mer energi trots att de gjorde mål. Jag tycker att vi visar mer i slutet av matchen men vi har en period från minut 20 till timmen spelad som är riktigt tung, säger tränaren.

Det blev till slut 3-1 till Eskilsminne och lagen ligger nu på samma poäng i tabellen med sina 34 inspelade, vilket även Linköping och Trollhättan har i dagsläget.

– Vi går igenom och analyserar den här matchen i veckan, men det är november månad och tre matcher kvar. Det kommer att bli enkelt spel som gäller, säger Lindström.

I nästa match väntar Lindome som har en minimal chans att nå kvalplatsen till Superettan.

– Alla slår alla i den här serien, men vi har en del att förbättra till nästa match om vi säger så, avslutar Lindström.

Läs mer: Seger senast mot Motala

ANNONS
ANNONS