Pierre Krantz.
Pierre Krantz. Bild: KRISTER ANDERSSON

Tvååker kryssade mot Assyriska Turabdin

Tvååkers IF är fortfarande obesegrat 2021. Men segersviten är bruten. Mötet med Assyriska Turabdin slutade 0–0.
– Det var en ganska dålig träningsmatch, säger tränare Pierre Krantz.

ANNONS
|

Tvååkers IF hade gått som tåget under försäsongen. Inför mötet med seriekollegan Assyriska Turabdin hade laget slagit Varbergs Bois, Lindome GIF, FC Trollhättan, Lunds BK och Halmstads BK.

Men seger blev det inte den här gången. Det blev en mållös historia på Övrevi.

– Vi var inte lika påkopplade som i de tidigare matcherna. Vi gör ingen dålig match, men den är inte heller bra. På något sätt går vi ut och gör det vi behöver, men inte så mycket mer. Jag kan ha viss förståelse för det, att det kommer en viss reaktion efter flera urladdningar. Jag är ändå tillfreds, säger tränare Pierre Krantz.

ANNONS

Han fortsätter:

– Spelmässigt är vi betydligt bättre än Assyriska, men vi var sena i alla beslut både med och utan boll. I presspelet var vi lite sena i tanken och med bollen tog det lite för lång tid.

Backen, tillika nyförvärvet från Lunds BK, Johan Andersson spelade en halvlek. Han är inne på samma spår som sin tränare.

– Det var en blek insats från båda lagen. Vi var inte riktigt påkopplade och det syntes. Vi var inte riktigt med som i de andra matcherna.

Andersson fortsätter:

– Jag tycker ändå att vi bättre än dem. Det är det vi kan ta med oss från den här matchen, annars finns det mer att önska. Vi kommer inte upp i nivå. Det var lite segt i kroppar och huvuden. Det är bättre att det kommer nu än när serien är igång.

Ett glädjeämne var att Tvååker inte släppte in något mål. Laget har hållit tätt i fyra av sex träningsmatcher.

– Det är en styrka och något vi ska bygga vidare på, säger Andersson.

Ett utropstecken var Axel Berggren. Tränare Krantz lovordar 22-åringens insats.

– Han gör ännu en jättefin prestation. Den är värd att framhålla. Han har gjort en väldigt bra försäsong och var klart bäst i vårt lag i dag (läs lördag). Han väljer rätt nio av tio gånger, både med och utan boll.

ANNONS

Utöver det tycker Krantz att mötet med Assyriska Turabdin borde bli en läropeng.

– Jag är mest nöjd med lärdomen, att om man inte är fullt påkopplad är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Och jag är nöjd med att vi är bättre än en seriekollega när vi ändå är såpass missnöjda med prestationen. Det är på något sätt ett styrkebesked, avslutar Krantz.

ANNONS