Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Tvååker gick upp i serieledning efter tredje raka segern

Tvååkers IF har växlat upp ordentligt.
Efter segern hemma mot Assyriska på lördagen tog laget sig upp i en (tillfällig) serieledning.
– Alla jobbar hur hårt som helst och visar verkligen inställning och att vi vill vinna, säger tvåmålskytten Rasmus Andersson.

Med två segrar i ryggen tog Tvååkers IF emot Assyriska Turabdin IK från Jönköping på Övrevi på lördagen. Och det blev en tredje raka seger för de rödblåa, som fick slita hårt i defensiven.

Tvååker tog ledningen efter en dryg halvtimme genom en variant på hörna, som slutade med att Rasmus Andersson kunde skjuta in 1–0 via en försvarare.

Läs mer: Hörnvariant låg bakom segern: ”Sista vi tränade på i går”

Rasmus Andersson matchvinnare

Andersson blev även tvåmålsskytt i slutskedet av matchen, när han i den 86:e minuten kyligt fastställde slutresultatet 2–0 från straffpunkten efter att inhopparen Liam Munther blivit neddragen av en Assyriskaförsvarare.

– För egen del är det jätteskönt. Men i dag känner jag att jag får lyfta fram kollektivet för alla jobbar så jäkla hårt och springer för varandra. Det viktigaste för mig är att vi tar tre poäng, säger matchvinnaren.

För matchbilden var densamma genom hela matchen – Assyriska hade bollen nästan jämt och Tvååker låg rätt i försvarsställningarna och bjöd inte på någonting.

– Det är väl inget skönspel från vårt håll. De har ju bollen mestadels och vi ligger och försvarar. Men försvarsspelet är en viktig del av fotbollen och det gör vi otroligt bra, säger Andersson.

Markeringsmiss kunde kostat

Tvååker hotade en hel del genom vassa omställningar, och gästerna hade egentligen bara två målchanser. Efter 84 minuter drog Sebastian Dimitrijevic iväg ett hårt skott som Anton Andersson i hemmamålet räddade fint, och på den efterföljande hörnan blev Adam Rubin helt sopren vid bortre stolpen och skulle bara nicka in kvitteringen 1–1.

Rubin nickade utanför och Tvååker fick straffen till 2-0 direkt efteråt.

– Ja, det var stresspåslag deluxe, skrattar tränare Pierre Krantz. Att vi tappar honom på bortre, det får vi inte göra. Men jag vet, man är trött och så där, så det är förståeligt, säger han och fortsätter:

– Det är samma som förra veckan, en otrolig laginsats. Så otroligt stabila i försvarsspelet och vi skapar tillräckligt framåt för att göra två mål och vinna. Det blir 5–2 i målchanser till oss trots 80–20 i bollinnehav till dem. Vi vill ha bollen mer, självklart, men ibland för man acceptera det.

Tvååker upp i tillfällig serieledning

Seger tog Tvååker, åtminstone tillfälligt, upp i serieledning i division 1 södra.

– Det såg man inte komma efter de tre första matcherna, men sen dess har vi verkligen steppat upp. I dag tycker jag vi visar att vi kan lida igenom matcher när vi har det lite svårt men att vi ändå är solida defensivt, säger Rasmus Andersson.

– Det är alltid roligare, hur man än vrider och vänder på det. Det är trevligare att vara högt upp i tabellen och det blir roligare att åka till Lund nästa vecka, säger tränare Krantz.

Senare på helgen gick Oskarshamn om Tvååker, som i stället ligger tvåa i tabellen efter att den åttonde omgången spelats klart.