Tvååker blåste hem segern

I ett svårspelat väder lyckades Tvååkers IF ta hem sin tredje raka seger när Lindome besegrades med 1-0.

|

Fotboll: div 2 västra

– Vi vägrade att förlora, sa tränaren Mattias Lindström.

I första halvlek hade hemmalaget Tvååkers IF den starka vinden i ryggen på Övrevi under sina anfall. Då kom också matchens första och enda mål. Mittfältaren Labinot Syla låg bakom det.

– Det var en match med två olika ansikten på grund av den starka vinden men lagmoralen var på topp och vi jobbade och täckte upp för varandra, säger Mattias Lindström.

Enligt Mattias Lindström var segern rättvis. Om de yttre förutsättningarna hade varit annorlunda och vinden inte fullt så stark hade kanske hemmalaget lyckats sätta ett par mål till.

– Lindome är ett bra division två-lag men vi har hemmaplan, säger han.

Vinsten var Tvååkers IF:s tredje raka i upptakten av division 2-fotbollen i Västra Götaland.

– Det är skönt att vi har fått en bra start. Så länge vi vinner är alla nöjda, tränaren är nöjd, spelarna är nöjda och publiken är nöjd.

Målvakten Joakim Dahlberg får extra beröm av tränaren. Speciellt i andra halvlek gjorde han en stark insats då motståndarna hade medvind i sina anfall.

För två av spelarna var mötet mellan lagen lite extra prestigefyllt. Tvååkers mittback Daniel Carlsson har nämligen sin lillebror Henrik Carlsson i Lindome.