Labinot Syla i kamp om bollen i mötet med Landskrona i våras.
Labinot Syla i kamp om bollen i mötet med Landskrona i våras. Bild: MATHILDA AHLBERG

Tvååkers replik var för sen

Tvååker kryssade trots att man större delen av matchen parkerade på Oskarshamns planhalva. Gästernas ledningsmål kom tidigt men Tvååkers replik för sent.

|

Folket på Övrevi hann knappt sätta sig ned innan det blixtrade till. Ja både på planen och i skyn. Oskarshamn gjorde 1-0 efter fyra minuter på en snygg slängnick efter ett tidigt inlägg från höger. Johan Ekelundh i Tvååkers mål kunde inte lastas för den stenhårda nicken som borrade sig in lågt vid första stolpen. Bara sekunderna senare sken himlen upp och åskan dundrade sekunderna senare. Matchen fortsatte och åskan skulle inte komma tillbaka.

Resterande delen av matchen bestod mest av att Tvååker rullade bollen i backlinjen, försökte ta sig framåt, men den sista passningen var sällan av tillräckligt hög kvalitet. Väldigt ofta blev Labinot Syla alldeles för ensam som spets.

– Vi stod och sov första tio minuterna tyvärr sen kom vi igång och försöker anfalla mycket längs kanterna som vi pratat om inför matchen. När vi väl kom igång var vi dominanta, sa Erik Nilsson, högerback i Tvååker.

När Tvååker tog in en småskadad Albin Winbo med tio minuter kvar blev det stor skillnad och mittfältet och anfallet kopplades samman. Med bara minuterna kvar hade Tvååker två vassa chanser. Det ena som byggs upp från Winbos vänsterfot där Labinot Syla skjuter över efter en målvaktsretur som föregicks av ett inlägg från höger av Erik Nilsson. Det andra läget kom minuten senare där inbytte Jakob Adolfsson inte kunde överlista Oskarshamns målvakt.

– Jag vill ha bollen mycket oavsett om jag startar eller kommer in från bänken. Men jag är mest nöjd med att vi spelar väldigt bra. Vi höll i bollen bättre i den här matchen än någon match förra året, sa Winbo.

På tilläggstid kom Tvååkers efterlängtade kvittering. Erik Nilsson nickar in en hörna signerad Albin Winbo. Hemmalaget försökte forcera de sista minuterna som var kvar men slutade på 1-1.

– Albin har en jäkla vänsterfot så det var bara att nicka in den, sa målskytten Nilsson.

I nästa omgång ställs Tvååker för en tuff prövning då man tar emot serieledande Trollhättan.

– De är väldigt starka men vi mötte dem på försäsongen och då tyckte jag vi var bättre. De har några spelare som spelade med oss förra säsongen också så det ska bli extra kul, sa Nilsson.