Tvååkers IF vann den viktiga matchen mot Qviding

Hugo Svensson skulle missa resten av säsongen – var det sagt. Istället hoppade han in och sänkte Qviding med två nickmål efter paus.
– Som forward vill man göra mål och när man får göra två i en match så är det klart att boosten ökar, sa skyttekungen efter den livsviktiga 2–1-segern.

ANNONS
|

Insatserna var höga inför matchen på Övrevi mellan Tvååker och Qviding i den näst sista omgången av Ettan Södra. Tvååker hade en poäng ner till den negativa kvalplatsen och samtidigt en poäng upp till just Qviding på placeringen ovanför.

Tvååker-tränaren Mattias Lindström överraskade med att inkludera den interne skyttekungen Hugo Svensson, 22, på bänken. Svensson hade inte spelat sedan den 26 oktober och sades bli borta resten av säsongen med en bristning i baksida lår.

– Hugo kom för någon vecka sen och sa att det kändes oförskämt bra. Sen har vi fått klartecken från läkare. Det var en liten bonus, vi hade inte räknat med honom, säger tränare Lindström

ANNONS

Tvååker hamnade i underläge

Hugo Svensson fick dock vänta på sin tid. Istället tog gästerna Qviding ledningen efter en blunder av Tvååkers reservmålvakt Axel Svensson, 18, som vaktade stolparna istället för bänkade Johan Ekelundh.

Axel Svensson släppte en enkel retur på ett löst distansskott, vilket förre FFF-anfallaren Hakeem Araba utnyttjade till fullo när han slog in 0–1 i öppen bur. Det var matchens första målchans och den kom efter 26 minuter.

– I första halvlek var vi inte påkopplade. Vädret gjorde sin del i matchen, men vi var inte alls nöjda. Så vi tog ett ordentligt snack i halvtid, säger Mattias Lindström.

I den andra halvleken kom Tvååker ut som ett helt nytt lag på den kalla, blåsiga och regniga konstgräsplanen. Det var spel mot ett mål under stora perioder. 1–1-kvitteringen lät dock vänta på sig till minut 64, när Hugo Svensson höll sig framme med en nickskarv efter hörna.

– Bollen kan dimpa ner lite var som helst med tanke på vinden, så jag försökte bara få en touch på den och det ställde målvakten, säger Hugo Svensson.

Hugo Svensson avgjorde med en nick

Tio minuter senare kom även segermålet till 2–1 när Jakob Adolfsson vann bollen på mittplan. Bollen gick vidare till Rasmus Andersson som slog ett perfekt inlägg från högerkanten – rätt på Hugo Svenssons panna.

ANNONS

– Rasmus lyckas få in bollen och jag står på stället och är redo. Jag har jobbat mycket med ”Tobbe” (Hysén) och Mattias om hur jag ska attackera bollen i boxen och det har gett resultat, säger Hugo Svensson, som gjort fyra av säsongens tio mål med huvudet.

Tvååker kunde därefter hålla undan utan några större bekymmer och säkra en livsviktig trepoängare nere i bottenstriden.

ANNONS