Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Östman och Vinbergs IF förlorade säsongsinledningen i division 2 västra götaland med 2-4 (1-1) mot Assyriska BK på bortaplan.. Bild: Martin Örtegren
Robin Östman och Vinbergs IF förlorade säsongsinledningen i division 2 västra götaland med 2-4 (1-1) mot Assyriska BK på bortaplan.. Bild: Martin Örtegren

Tung seriepremiär för Vinbergs IF mot Assyriska BK

Vinbergs IF öppnade målskyttet mot Assyriska BK. Men sen visade hemmalaget klass och kyla. Framför allt en hallänning hos göteborgarna, som vann med 4-2 (1-1).

I fjol gjorde Robin Östman två mål i seriespelet för Vinbergs IF. Redan i premiären mot Assyriska BK kom säsongens första fullträff. Hemmalaget fick sig en rejäl kalldusch i den 38:e minuten.

– Det var ett väggpass med Berisha (Ardian), sen slår jag ut den på Denis (Kelmendi) som sen hittar in till mig snett inåt bakåt. Jag tar emot den och lirkar in den i bortre, sa målskytten Robin Östman.

Dessförinnan hade Assyriska BK haft mycket boll, som genererade två klara lägen under den första halvan av den första halvleken på klassiska Ruddalen IP. Dock omvandlades dem inte till mål. Vinberg fick till några kontringar under samma period, utan att skapa någon vettig målchans. De grönvita hade svårt att etablera några längre anfall på grund av den tidvis bristande koncentrationen i passningsspelet.

Förre Falkenbergs FF-spelaren kvitterade

Efter ledningsmålet kom en mental smäll för Vinbergs IF. På tilläggstid nådde den tidigare Falkenbergs FF-spelaren Carl Oscar Korenado högst på hörnan och nickade in kvitteringen.

– Det är tio sekunder kvar. Det är så onödigt. Och i andra halvlek tappar vi boll i fel lägen när vi är på väg upp och det gör Assyriska mål på.

Samme Korenado var siste Assyriskaspelare på bollen innan en Vinbergsspelaren styrde den i eget mål i inledningen av den andra halvleken.

– Vi är inte tillräckligt bra idag. Det känns inte helt väloljat och tajmingen är inte där den ska vara. Men det är första seriematchen och då är det ett krig. Det är det idag, men Assyriska är aggressivare än oss och förtjänar att vinna, sa Robin Östman.

Fyra baklängesmål i seriepremiären för Vinbergs IF

Vinbergs tränare Michael Svensson gjorde ett par byten och ändrade till en mer offensiv formation med 25 minuter kvar. Inhoppande Hamdi Sejdiu tvingade hemmamålvakten att verkligen sträcka ut och tippa det hårda skottet över ribban. Istället för en kvittering satte Assyriska BK ytterligare två mål innan inhopparen Alex Jakobsson reducerade i slutminuterna för Vinberg. Samme Jakobsson fick rött kort på övertid efter två varningar på kort tid.

– Det var ingen hit. Vi är väldigt generösa vid de målen vi släpper in. De är lite hetare och det straffar oss idag. Man tar lärdom och ser vilken nivå vi behöver komma upp i framöver för att få med oss en seger, sa Michael Svensson och fortsatte:

– Nu får vi lite uppehåll och får försöka arbeta oss upp och förbereda oss inför den intensiva hösten.

Läs mer: Carl-Oscar Korenado målskytt i seriepremiären för Assyriska BK