Tung förlust för Vinberg mot IFK Malmö

Serien är superjämn och varje poäng viktig. Då var misstaget ödesdigert för Vinbergs IF.

ANNONS
|

Vinbergs dåliga period måste ta slut. Laget gjorde ännu en plattmatch, nu mot IFK Malmö i division 2 västra. Det blev förlust med 0-2 (0-0). Men det dröjde länge innan Malmö kunde spräcka nollan.

– Det känns segt. Jag tar på mig deras första mål, sa lagkaptenen Kristoffer Kull.

I ösregnet på Vinåvallen fick Malmö fram bollen på högerkanten. Den skickades in hårt via marken mot Kristoffer Kull och Mohammad Ahmadi.

Studsande boll

– Tyvärr studsade bollen över min fot. Det var lite oturligt men det ska inte hända, sa Kristoffer självkritiskt.

Mellan Ahmadi och Kull fanns Jonathan Ahlbäck Ikonen och han skickade in bollen utan chans för Dennis Bengtsson i Vinbergs mål.

ANNONS

Sedan försökt Vinberg och fick hela tio övertidsminuter på sig. Men de gick alldeles för långsamt och bollarna transporterades mest på egen planhalva.

– Jag tycker att vi spelade okej anfallsspel i första halvlek och hade också några bra chanser, sa Vinbergs tränare Michael Svensson.

Adrian Berisha två gånger, Tobias Malm, Hamdi Sejdiu och Joel Sibelius en gång vardera hade chansen att ge Vinberg ledningen.

Svårt sista tredjedelen

– Men vi hade svårt den sista tredjedelen i hela matchen. De började stänga ytorna för oss och gör det svårt och när vi väl kunde spela oss förbi så saknades den sista biten, sa Michael Svensson.

Samtidigt var IFK Malmö stabilt och skapade också flera chanser i första halvlek.

Men Dennis Bengtsson var duktig i målet och täckte Henrik Ahlbergs och Illir Tahiris skott.

– Dennis har varit skadad en del och då har Isak Ekenhard stått och vi har det bra förspänt på målvaktsfronten, sa Michael Svensson.

När klockan gick mot 95 minuter och Vinberg inte lyckades skapa något fick Malmö till en kontring och Tahiri kunde vända om vid straffområdeslinjen och sätta matchavgörande 2-0.

Har mer att ge

– Vi har mer att ge i offensiven. När allt funkar är vi ett bra lag. Det var lite slarv som släppte in dem i matchen men nu ser vi bara framåt mot matchen mot Ullared, sa Kristoffer Kull.

ANNONS

– Vi orkade inte resa oss efter deras 1-0-mål. Kanske var vi lite omständliga och trampade på bollen. I andra blev anfallsspelet mer idéfattigt, menade Michael Svensson.

Matchen mot Ullared blir viktig.

– VI har fått två käftsmällar nu och varje match är en cupmatch. Nu måste vi tagga till, sa Michael Svensson.

ANNONS