Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Tredje raka hemmakrysset för Tvååker i grinig tillställning

Tvååker har inte förlorat en seriematch hemma i år, men de har inte heller vunnit.
Efter ett tidigt baklängesmål i andra halvlek fick Tvååker bara en poäng mot FC Trollhättan.
– Jag är besviken att vi bara får 1–1 med oss här i dag, säger poängräddaren Johan Andersson.

Gästerna inledde lördagens tillställning piggast, men kvickt var det Tvååker som tog över handlingarna och höll i taktpinnen. Hemmalaget hittade ofta runt på kanterna, men de riktigt heta målchanserna uteblev. Bästa läget hade Hugo Svensson som sköt över efter en hörna.

I stället präglades halvleken av duellspelet, där det hettade till flera gånger.

– Jag tycker att de (domarna) ska sätta standarden lite tidigare. Om de kommer sent in i duellerna varje gång tycker jag man kan visa gult kort för annars får de fortsätta. Jag tycker det är lite dåligt, men det är som det är, säger mittbacken Johan Andersson.

Baklängesmål tidigt i andra

Andra halvlek inleddes likt den första med att gästerna hotade mest. Efter att Richard Cindric tvingat fram en fin parad av Anton Andersson lyckades Varbergs Bois-bekantingen Alibek Aliev lobba en volley över målvakten som bara kunde se på när bollen singlade in i bortre hörnet.

– Vi går in i paus med en bra känsla men de får ett väldigt tidigt ledningsmål från ingenstans och vi är väl inte riktigt påkopplade på alla positionerna. Det är onödigt, vi ska inte släppa in ett sånt skitmål tidigt för då får de momentum och vi tappar vårt, säger Johan Andersson.

Tvååker jobbade sig mer och mer tillbaka in i matchen, och med drygt tio minuter kvar började chanserna dyka upp. Efter ett inlägg mot Mergim Laci såg farligt ut blev det utdelning på en hörna någon minut senare.

”Blir inte så många mål”

En tilltrasslad situation gav mittback Andersson möjlighet att trycka in bollen från nära håll.

– Det blir inte så många om året. Det blir ett par, tre kanske. Nu har jag gjort första i alla fall, säger målskytten med ett leende.

Efter kvitteringen böljade spelet och Mergim Laci tvingade fram en bra räddning från bortamålvakten medan Trollhättans bästa möjlighet var en frispark som sköts över av Markus Karlsson. Men det blev inga fler mål och matchen slutade 1–1.

– Jag är besviken. Jag tycker att vi är bättre än Trollhättan och skapar mer chanser än de, säger mittbacken.

”Kastar bort 20 minuter”

Tränare Pierre Krantz håller med.

– Jag tycker vi är bättre och har fler klara målchanser. Så spontant är jag besviken på resultatet men väldigt nöjd med prestationen. Jag tycker vi gör det bra efter förutsättningarna som erbjuds.

Krantz menar att laget i pausen tryckte på att vara med från start i andra halvlek, men att det ändå inte blev så.

– Vi kastar bort 20 minuter sett över 90 minuter. Och i den perioden i andra gör de sitt mål, så det är frustrerande.

LÄS MER: Vädret plågar Tvååkers IF - lär spela på konstgräs mot Trollhättan