Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Tredje raka förlusten för Böljan Falkenberg

Noll poäng efter tre matcher. Böljan Falkenberg har fått en minst sagt kärv säsongsstart. Förlustsviten förlängdes efter 1-2 (0-0) mot IFK Värnamo på hemmaplan.

Oförmågan att göra mål har varit Böljan Falkenbergs dystra melodi så här långt i division 1 mellersta. Och det såg länge ut som om laget skulle gå mållöst även från mötet med IFK Värnamo. Men i den 90:e minuten gjorde Amanda Johansson lagets första mål, vilket innebar 1-2.

– Jag höftade in den tror jag, sa Amanda Johansson om målet som kom efter en löpduell med en Värnamo-försvarare.

Förlustsviten förlängd för Böljan Falkenberg

Men det var lite för sent. Kvitteringsjakten hann knappt inledas innan matchen blåstes av och nederlaget var ett faktum.

– Det är tråkigt. Det är en ganska jämn match, men de får ju ett mål på ett långskott som vi inte kan göra något åt. Sen kan de spela av matchen, sa Amanda Johansson.

Böljan Falkenberg höll nollan fram till den 75:e minuten, mycket tack vare målvakten Linnéa Nilsson. Först fick hon sträcka ut när en Värnamospelare hann först på ett inlägg på den bortre stolpen. Med kvarten kvar stod hon för ytterligare en kvalificerad räddning. Men i den 80:e minuten fick hon kapitulera när distansskottet från drygt 30 meter hittade krysset. Tre minuter senare utökades ledningen.

Svårt att etablera spel i offensiven

Under stora delar av matchen tjongade Böljan Falkenberg långt och offensiven var under den första fjärdedelen av matchen obefintlig.

– Vi har svårt att etablera spelet och komma upp så vi får med mycket folk i anfallsspelet och komma till bättre chanser. Det är lite mycket löpa och jobba, det är rätt tufft i värmen, sa Johansson och fortsatte sin analys om varför det inte går lagets väg:

– Det är väl en kombination att vi inte riktigt vågar testa att rulla och använda de spelare vi har plus att vi inte hittar tajmingen i löpningarna. Det ser bra ut på träningarna, men så kommer vi hit och det blir någon form av stress över att vi ska prestera.

I den senare delen av den första halvleken skapade laget tre målchanser på kort tid, men utan framgång. Och vid 0-2-underläget, innan Johanssons reduceringsmål, hade Böljan Falkenberg en boll i ribban.

Är du orolig över den svaga inledningen?

– Det är klart att det är viktigt när det är så pass få matcher att ta mycket poäng så förlora de tre första känns inte bra varken för självförtroendet eller tabellen. Orolig är jag inte, men vi behöver börja ta poäng om vi ska hålla oss kvar, avslutade Amanda Johansson.