Tufft spelschema för Böljan. Foto: Robert Boman/Falkenbergsbild.se
Tufft spelschema för Böljan. Foto: Robert Boman/Falkenbergsbild.se

Tredje matchen på en vecka

Finns det krafter kvar för Böljan?

ANNONS
|

Fotboll: Elitettan

Det är ett tufft schema för Böljan som nu ska spela sin tredje match på en vecka. Efter tisdagens förlust mot Växjö med 0-2 ska man nu resa över hela Sverige upp till Kalix för att ta sig an Assi IF under fredagen.

Hinner ni återhämta er?

– Vi får väl hoppas på det. Men det är ju svårt när det är lite väl tajt schema. De var ju tvungna att peta in en flyttad match nu här senast. Men man får ta det för vad det är och lägga fokus på matchen man har framför sig. Det är ju för matcherna man tränar, säger tränare Maria Nilsson.

ANNONS

Inte nog med att schemat är tajt. Nu måste de också ta sig över hundra mil fågelvägen för att möta Assi.

– Det blir en upplevelse att åka dit upp också. Det är ju den matchen vi spelar som är längst bort avståndsmässigt, säger hon.

Böljan höll ett bra tempo i senaste matchen när de mötte Växjö, och de var nöjda med resultatet trots förlusten. De valde då att ställa upp med ett 4-5-1-försvar för att satsa på omställningar.

– Det lutar åt att vi spelar så i morgon också. Assi är ett bra lag. De är ju nykomlingar precis som vi, men har lyckats hålla sig högt upp i tabellen, säger hon.

– Men vi vill också försöka hitta vårt spel och få igång passningsspelet framförallt. Det fanns många bra bitar att ta med från senaste matchen. Det är ju offensiven vi inte får igång. Men känslan var bra mot Växjö, så vi hoppas kunna bygga vidare på det, säger hon.

Om det blir några förändringar i startelvan inför matchen mot Assi IF är ännu inte klart.

ANNONS