Tvååkers Hugo Svensson får det inte riktigt att lossna efter succéstarten.
Tvååkers Hugo Svensson får det inte riktigt att lossna efter succéstarten. Bild: KRISTER ANDERSSON

Talangen om måltorkan och den tunga förlusten

Det vill säg inte riktigt för Hugo Svensson och Tvååkers IF. Ny förlust och inga nya mål efter onsdagens drabbning mot Torns IF.

ANNONS
|

Det unga nyförvärvet gör succé i de inledande matcherna, målen rullar in på beställning och allt bara fungerar. Sen kommer svackan, det blir tuffare och bollen vill inte riktigt in. Där befinner sig just nu Tvååkers anfallare Hugo Svensson.

– Det är klart att när man gör tre mål på sina tre första matcher så förväntar man sig nästan att man ska göra mål varje match, sa Hugo Svensson efter matchen mot Torns IF.

Och det är inte bara Svensson som har det lite kämpigt utan även Tvååker. Laget åkte under onsdagskvällen på ännu en förlust (1-2) efter att Torns IF hämtat upp ett 0-1 underläge.

ANNONS

– Vi har en ganska jobbig första halvlek där vi får kämpa men i andra kommer vi ut som ett helt nytt lag. Vi tar ledningen på en straff men sen vet jag inte riktigt vad som händer. Vi blir passiva och tyvärr kastar vi bort vår ledning, sa Svensson.

Torn ställde upp med en offensiv elva där kontringarna och Dardan Mustafa var deras farligaste vapen. Anfallaren är inne i ett riktigt målstim och stänkte under kvällen in två nya baljor. Kanske är det något sådant som Tvååker och tränaren Mårten Lundkvist hade behövt?

– Många av våra offensiva spelare har inte spelat så mycket fotboll de senaste åren. Hugo Svensson och Mergim Laci kommer från att vara avbytare i Allsvenskan och Superettan, då har man en liten upplärningsperiod för att komma igång, sa Mårten Lundkvist efter matchen.

Förlusten innebär att Tvååker inte tagit en trepoängare på tre matcher och att man ramlar ner på en elfteplats i en mycket jämn Ettan Södra.

– Jag tycker att vi har gjort två väldigt bra matcher men ändå så har vi noll poäng. Just nu är allt skit men vi kan ändå ta med oss att vi gör en bättre halvlek än den första. Förhoppningsvis får vi det att lossna redan på söndag mot Skövde, sa Lundkvist.

ANNONS

Hugo Svensson hoppas på detsamma.

– Att spela 90 minuter på seniornivå, det är lite nytt. Men det känns som att man börjar komma in i det lite mer nu och förhoppningsvis kommer målen då också, sa Svensson.

ANNONS