Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Systrarna Johansson byter Böljan mot HBK

Två systrar med flera års erfarenhet från Elitettan och division 1.
Det är Halmstads BK:s senaste nyförvärv inför andra året i ettan.
– Det kändes som ett bra val, säger Matilda Johansson, 26.

Det är Matilda Johansson och hennes lillasyster Elvira, 19, som är HBK:s senaste nytillskott.

Båda är mittfältare och kommer från Böljan Falkenberg, som ramlade ur division 1 i höstas och som i år skulle ha spelat i division 2, men som nyligen valde att lägga ned sitt damlag.

– Vi var tvungna att byta klubb helt enkelt och jag hade haft lite kontakt med ”Fidde” (HBK:s tränare Fredrik Andersson) tidigare i höstas så därför blev det naturligt att ta kontakt med honom igen, säger Matilda Johansson.

– Sedan, efter att ha testat där i en vecka och det kändes bra och gruppen kändes bra, så kändes det som ett bra val.

Har varit ”Familjen Böljan”

Johanssons har varit något av ”Familjen Böljan” med tre systrar i laget och båda föräldrarna engagerade utanför.

Matilda Johansson har aldrig spelat för någon annan förening och gjorde 2017 och 2018 totalt 50 matcher för Böljan i Elitettan. Elvira Johansson spelade 24 matcher i näst högsta serien 2018.

Men nu blir det alltså HBK i stället för båda systrarna.

– Vi har ju pratat med varandra under den här processen, men ändå varit tydliga med att vi inte behöver göra samma utan det ska kännas bra för båda två. Men vi fick samma intryck, säger Matilda Johansson.

Fredrik Andersson är helnöjd med att ha fått grönt ljus från Falkenbergssystrarna.

– Det är mängder av rutin vi får in i ett och samma paket. De är väldigt allround båda två – de vill nog spela på centralt mittfält, men kan spela på egentligen alla positioner så det är också ett bra skäl till att få in dem, säger HBK-tränaren.

Oklart med matcherna

De är HBK:s nyförvärv nummer fem och sex i vinter efter Emmy Zetterberg (också från Böljan), Alma Haglund (Centern), Emilia Thydell (Snöstorp Nyhem) och Vilma Rydell (Gardner-Webb University i USA).

– Vi har både breddat och spetsat oss samtidigt så det känns väldigt bra, anser Fredrik Andersson.

Nu är frågan när coronaläget tillåter HBK att börja spela träningsmatcher. De två första, mot Valinge-Derome och Vinberg, är inställda. Nästa planerade match är mot Älmhult den 20 februari, följd av Malmö FF en vecka senare.

Coach Andersson säger:

– Jag känner ingen panik ännu för matcher, men när vi är så många nya så vill man se dem i matchsituationer ganska snart så att vi kan bygga ihop och optimera de spelare vi har till att bli den bästa uppställningen.

Läs mer: Böljan Falkenberg lägger ner damlaget