Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Annika Karlbom
Bild: Annika Karlbom

Sviten bruten för Tvååker - ”Som Premier League på 80-talet”

Tvååker hade inte förlorat under 2021. Sen åkte man till Vänersborg.
– De hade två rakade britter som tränare så deras fotboll var väl typ Premier League på 80-talet. Sparka långt, springa, kötta och bröta, säger Rasmus Andersson

Tvååker åkte till ett Vänersborg för att fortsätta den fina trend man haft under 2021. Men på ett blåsigt Vänersvallen förlorade man mot Vänersborgs IF med 1-0 i Ettan södras andra omgång.

Det bjöds inte på något skönspel från något av lagen till en början även om Tvååker var aningen starkare i den första halvleken. Defensivt hade mittbacksduon Viktor Nilsson och Johan Andersson koll på

Vänersborgs främsta anfallsvapen Engjell Ramadani. Offensivt utgick farligheterna, som trots allt skapades, från Rasmus Anderssons högra passningsfot.

– Jag kunde väl haft några assist med lite flyt men jag är inte jättenöjd med min egen prestation heller. Jag har högre krav på mig själv även om jag hade några bra inspel, säger Rasmus Andersson.

Alldeles för lite kontringar

Tränare Pierre Krantz fyller i och menade att man alltför sällan använde sig av omställningar:

– Varje gång vi spelvänder så blir det målchans. Vi måste göra mål på de lägen vi trots allt skapar i första halvlek, vi måste sätta oss i en bättre sits till andra.

I den andra halvleken var det Vänersborg som skapade målchanserna. Inte sällan genom initiativrike Engjell Ramadani och målet kom till slut också för hemmalaget.

Efter en knapp timmes spel tvingades Tvååkers nickstarke lagkapten Viktor Nilsson lämna planen tillfälligt efter en smäll. Något Vänersborg kunde utnyttja genom att göra 1-0 på en hörna.

– Det är en jobbig sekvens. Vi ska ju ha en solklar frispark när dom manglar Viktor och det får vi inte och då är vi en man kort på hörnan och då blåser den in. Det är en väldigt olycklig sekvens för oss, säger Pierre Krantz.

Någon intensiv jakt på kvittering blev det aldrig för Tvååker och man hade svårt att hitta några farliga lägen.

Överlag var Pierre Krantz var inte helt nöjd med hur hans lag tog sig an matchen.

– Det blir ingen rytm i det. Det blir avbrott hela tiden. Vänersborg gör det bra. Trasar sönder matcher, där är de starka, säger Krantz.

”Vi är besvikna”

Enligt Rasmus Andersson råder det ingen tvivel att Vänersborgs tränare Andy Kilner satt sin prägel på laget.

– De hade två rakade britter som tränare så deras fotboll var väl typ Premier League på 80-talet. Sparka långt, springa, kötta och bröta. Det passar ju dem bättre än vad det passade oss och vi föll in lite i deras spel.

Han medger dock att den egna insatsen var allt för svag:

– Vi bjöd inte riktigt upp till dans så vi är väldigt besvikna på oss själva allihopa. Det är inget att hymla med.