Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Svidande första hemmaförlust för Tvååker

Ett krigande och framför allt effektivt Dalstorp blev första lag att besegra Tvååkers IF på Övrevi IP i år.

Fotboll: Div 2 västra
Tvååker-Dalstorp 1-2 (1-0)

Medan ett lätt regn föll över idrottsplatsen lommade spelarna av planen och i Dalstorp-lägret jublades det högt. I Tvååkers IF var det tyst – och mest besvikelse.
– Vi kom ut i andra halvleken och spelade den bästa fotbollen i år. Vi har tre, fyra jättelägen där vi kan stänga matchen. Sen gör de två mål, trots att de har knappt två lägen, sa Erik Ferman.
1-2 på resultattavlan lyste rött. Och därmed blev Dalstorp första gäng att vinna över Tvååkers IF i serien. Hallänningarna bommade också chansen att rycka i toppen då man stod på samma poäng som Sävedalen (19) inför matchen.
– Serien är lång och det kommer alltid någon förlust – även fast målsättningen alltid är att vinna, sa Erik Ferman.
Genom tillfällige lagkaptenen (Emil Zander var upptagen av jobb i Stockholm) Oliver Nedanovskis suveräna nickmål på en tidig hörna fick Tvååker en bra start. Det brukar vara en nyckelfaktor mot ett inspirationslag som Dalstorp.
Men i andra halvlek vände allt till gästernas favör.
På knappa tolv minuter var det plötsligt Dalstorp som satt i förarsätet mycket tack vare glödhete tvåmålsskytten Erik Axengren.
Vid kvitteringen sprang han på djupet bakom Fredrik Haags rygg och stack fram en fot på en bakåtpassning. Motlägget med målvakten Joakim Dahlberg gick i nät.
– Jag får ta på mig det. Haag gör en bra passning, det är bara mitt fel och de får ju luft under vingarna av 1-1, sa Joakim Dahlberg.
Andra målet var ett snyggt anfall där Axengren högg som en kobra på bortre stolpen och skjutsade upp bollen i nättaket. Extremt tungt för Tvååker som innan haft bra chanser signerade Albin Winbo samt det kanonläge som Erik Ferman fick efter en upprullning från vänster till höger. Skottet visslade tätt utanför.
– Det är inte ofta jag får sådana lägen. Den ska sitta där, det är för dåligt, sa Erik och fortsatte:
– Hade vi gjort ett andra mål där så hade de aldrig vänt matchen.
Mattias Lindström var samlad efter nollpoängaren.
– Första 20 minuterna var vi riktigt bra, jag tycker också vi spelar bra i andra halvlek, trots två insläppta. Men hur man vrider och vänder på det så är det ändå tre förlorade poäng, sa Tvååkers-tränaren.
Att första smällen på hemmaplan var ett faktum la man inte någon större vikt vid.
– Första och enda. Vi spelar en okej fotboll, men de är effektiva. Vi är inte det. Så enkelt är det. Det är bara att bita ihop, sa Joakim Dahlberg.
Lindström avslutade:
– Man vill aldrig förlora. Sedan om det kommer hemma eller borta är oviktigt. Det är vad man gör av förlusterna som är huvudsaken.