Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Svenska förbundskaptenen: ”Vi har inte stängt dörren för Albin”

Albin Mörfelt blev kallad till samling med Norges U21-landslag i juni.
Men dörren är inte stängd för att han kan vara med det svenska U21-landslaget i framtiden.
– Det behöver inte vara definitivt. Så vi får se vad som händer framöver, säger förbundskapten Poya Asbaghi till HN.

Det är det yngsta U21-landslaget sedan 2004 som samlas i Falkenberg för träningslandskamp mot Finland och EM-kvalmatch mot Luxemburg. Förbundskapten Poya Asbaghi beskriver även truppen som en bra blandning av spelartyper.

– Det känns väldigt kul att vara i gång och känns som en väldigt intressant trupp och framförallt en trupp jag tror kommer passa motståndet mot Luxemburg, säger Asbaghi.

Hur tror du att samlingen i Falkenberg kommer att bli?

– Det är en väldigt, väldigt bra plats. Bra miljö, bra faciliteter. Sen kommer vi leva i en bubbla under de här omständigheterna, men det kommer det nog passa oss ganska bra. Vi behöver lägga ner en hel del tid tillsammans eftersom vi hade ett inställt läger i mars. Vi ska lära känna varandra som spelare och ledare sinsemellan och vi få ut en spelidé på det. Och jag tror att vi får sitta ihop ett par dagar, det är inte mig emot. Det kommer bli intensivt, men det blir effektivt också och väldigt roligt.

Många kommer få chansen att spela mot Finland

Tanken är att landslaget ska testa många spelare mot Finland den 3 juni på Falcon Alkoholfri arena för att se hur spelarna reagerar i landslagets miljö och på informationen från ledarstaben.

– Vi vill ändå ge så många som möjligt som vi kan den chansen i första matchen mot Finland. Mot Luxemburg (spelas 8 juni) blir det en elva som vi har tagit ut efter att vi har sett de i träning och i matchen mot Finland.

Läs mer: Manchester Uniteds Anthony Elanga uttagen i historiskt ung U21-trupp

Asbaghi menar att han har en startelva till kvalmatchen mot Luxemburg i tanken, men att den kan ändras under lägret. Förbundskaptenen menar att anfallsspelet kommer att sättas på prov i den matchen.

– Det gäller att visa hur variationsrika vi kan vara i vårt anfallsspel och verkligen sätta våra motståndare på prov. Så det är den förväntan, eller höga kraven, jag har.

Rami Hajal enda lokala inslaget – den här gången

Till den här truppen är Rami Hajal det enda lokala inslaget till samlingen i Falkenberg. Utan att nämna några namn menar Asbaghi att det kan ändras framöver.

– Rami Hajal är inte den enda därifrån som finns med på vår bruttolista. Mycket har hänt under de här senaste månaderna från listan i början och den som i slutändan har tagits ut, för det händer mycket i de här åldrarna och på samma sätt kan det hända en hel del framöver också. Så han är nog inte den sista spelare från det området som är uttagen i U21, men det får framtiden utvisa.

Dörren inte stängd till svenska U21-landslaget för Albin Mörfelt

En spelare som Asbaghi har koll på i området är Albin Mörfelt, som har både svenskt och norskt pass. Bois-spelaren har tidigare spelat i svenska ungdomslandslag, men blev den här gången kallad till Norges U21-landslag.

Läs mer: Varbergs Bois Albin Mörfelt uttagen i norska U21-landslaget

Norge spelar dock bara träningslandskamper under den kommande samlingen, vilket gör att Mörfelt kan byta tillbaka till Sverige i ett senare läge.

– Albin är en spelare som kom från division 1 ganska nyligen upp till Varberg och har visat framfötterna i Allsvenskan och gjort det bra i Varberg. Det är absolut en spelare som vi också har koll på. Nu kom inte han med i vår trupp, men han kom med i Norges. Vi får se vad framtiden utvisar. Vi har inte stängt dörren för Albin på något sätt.

Hade han varit aktuell om Norge inte kallat honom?

– Nej, han blev inte uttagen till det här landslagslägret och där kom väl också Norge in i bilden. Men som sagt, vi har inte stängt dörren för Albin, vi kommer att fortsätta titta på hans utveckling i Varberg och i Allsvenskan. I det här lägret kom han med i Norges men inte i vår trupp, men det behöver inte vara definitivt. Så vi får se vad som händer framöver.

Läs mer: Rami Hajal debuterar i U21-landslaget på hemmaplan: ”Extra kul”

Läs mer: Asbaghi om Eklund: ”Säker på att han kommer gå stärkt ur det”