Tvååkers IF möter Halmstads BK i försäsongens femte träningsmatch.
Minst fem spelare saknas i Tvååkers trupp inför träningsmatchen mot HBK. Bild: Annika Karlbom

Stort manfall i truppen när Tvååkers IF möter Halmstads BK

Minst fem spelare saknas när Tvååker tar emot HBK i säsongens femte träningsmatch. Hala och stenhårda fotbollsplaner har orsakat överansträngningar i truppen.

ANNONS
|

Tvååker har ångat på bra. Division 1-laget har svarat för fyra segrar av fyra möjliga i försäsongens träningsmatcher. Nu väntar nästa motstånd. Det numera allsvenska laget från Halmstad.

– Vi går in och jobbar på vår spelidé och så behöver vi göra allting bättre när vi möter ett så bra motstånd. Våra felmarginaler blir mindre, säger tränare Pierre Krantz och fortsätter:

– Men vi ändrar ingenting speciellt. Däremot blir vi avslöjade på saker som inte fungerar.

Ett gäng spelare saknas i Tvååkers trupp. Det handlar om Hugo Svensson, Mergim Laci, Rasmus Andersson, Nils Bertilsson och Johan Andersson.

– Simon Silverholt är inte riktigt i fysisk form för att starta heller, men hoppas att han kan spela sista 30.

ANNONS

Anledningen till Tvååkers manfall är de tuffa förutsättningarna till följd av kylan som bet sig fast över Halland.

– Det blir så när planerna var så hala och stenhårda. Men vi behöver ändå träna fotboll och nu kommer lite överansträngningar. Ingen av dem är sjuk utan alla är tillbaka inom kort. Det är mycket säkerhetstänk.

Hur påverkar det mötet med Halmstad?

– Vi har en hård konkurrens i truppen och alla som spelar har spelat tidigare under försäsongen, så det är egentligen inga konstigheter.

– Sedan kommer inte Halmstad med bästa laget. De ska enligt uppgift komma med de som var på bänken i går (mot Västerås i Svenska cupen reds.anm). Det är fortfarande en allsvensk trupp, men har svårt att se att (Mikael) Boman dubblar, exempelvis.

HN sänder måndagens träningsmatch med start 18.20.

Läs mer: Tvååkers IF värvar mittfältare med allsvenska meriter

ANNONS