Storsatsning på lokalfotbollen – direkt på hn.se

Fem av Sveriges lokalmediekoncerner skriver ett unikt avtal med Svenska Fotbollförbundet. Mittmedia, NTM, Skånska Dagbladet, Stampen (där Hallands Nyheter ingår) och Gota Media förvärvar den exklusiva sändningsrättigheten för division 2 och 3 herr samt division 1 dam – för de tre kommande åren.

ANNONS
|

- Fotbollen engagerar på alla nivåer runt om i landet och det känns oerhört roligt att den här satsningen sker inför säsongen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

-Det här känns som en fantastisk möjlighet och det är verkligen kul att kunna erbjuda Hallands Nyheters prenumeranter än mer av den lokala fotbollen i direktsändning, säger Mikael Martinsson, sportchef på Hallands Nyheter.

3500 matcher

Flera av Sveriges lokalmediekoncerner har sänt matcher de senaste åren och nu blir det en utökad satsning i och med avtalet som är signerat.

Avtalet gäller över tre säsonger, 2020-2022, och innefattar den exklusiva liverättigheten för samtliga sex serier i division 1 dam, samtliga sex serier i division 2 herr och samtliga tolv serier i division 3 herr. Totalt innefattar rättigheten nästan 3 500 matcher per år.

ANNONS

- Vi kommer att jobba långsiktigt med denna satsning och bygga den starkare år för år, säger Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef på Göteborgs-Posten och Stampens representant i samarbetet.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet:

- Tillsammans kommer de fem mediekoncernerna kunna erbjuda många timmar av spännande livefotboll som inte tidigare varit möjligt att konsumera i den här utsträckningen. Det känns som en bra utveckling som ligger helt rätt i tiden.

Hallandsderbyn

För Hallands Nyheters del kommer det att handla om livesändningar från bland annat division II Västra Götaland och division III sydvästra Götaland med spännande lag som Ullared, Varbergs Gif, Vinberg och Stafsinge. På damsidan handlar det om division I mellersta med Böljan Falkenberg som kommer att spela flera hallandsderbyn under säsongen.

Samarbetet innebär att vi ska kunna visa många av lagens bortamatcher.

Exakt hur många matcher som kommer livesändas den här säsongen kommer att presenteras senare, i god tid innan säsongen startar. Men klart är att det kommer bli minst 200 livesända matcher i det stora samarbetet med alla koncerner från dessa serier under 2020.

ANNONS