Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IF Böljan Falkenberg och Matilda Johansson åkte på en ordentlig smäll mot Mariebo IK, serieledare i division 1 mellersta Götaland. Förlustsiffrorna skrevs till 1-7 (1-4) Bild: Krister Andersson
IF Böljan Falkenberg och Matilda Johansson åkte på en ordentlig smäll mot Mariebo IK, serieledare i division 1 mellersta Götaland. Förlustsiffrorna skrevs till 1-7 (1-4) Bild: Krister Andersson

Storförlust för Böljan Falkenberg mot Mariebo IK

Drömstarten var förgäves. Klasskillnaden var stor och Mariebo IK körde över Böljan Falkenberg.
– Det är inte godkänt någonstans, sa lagkaptenen Matilda Johansson efter 1-7-förlusten.

Ena Mujdzic gav Böljan Falkenberg bästa tänkbara inledning på matchen mot Mariebo IK redan i minut fyra. Mittfältaren nådde högst på frisparken och nickade in ledningsmålet. Men där tog det roliga slut för hemmalaget.

Serieledaren i division 1 mellersta Götaland, Mariebo IK, kvitterade efter 13 minuter. Och spelmässigt blev det väldigt tydligt att lagen befann sig i toppen respektive botten. Böljan Falkenberg hade enorma problem med passningsspelet. Antingen gick bollen rätt i gapet på en Mariebo-spelare eller så slog man långa chansbollar utan någon som helst adressat eller tanke.

– Vi kommer inte upp i nivå och de är riktigt bra. Det är ingen bra kombo. Det är klasskillnad. Efter vårt mål hittar vi inte alls varandra, det är ingen som vill ha boll. Vi kommer för långt ifrån varandra i försvaret. Det är svårt att spela fotboll då, sa Matilda Johansson.

Mariebo IK visade varför man är serieledare

Och defensivt fanns det stora hål och brister. 22 minuter efter kvitteringsmålet var Mariebos ledning 4-1. Slarv i uppspel kombinerat med fina anfall och upprullningar låg bakom vändningen målmässigt.

– Framförallt hade vi problem på mitten när de hela tiden fick vända upp och fördela spelet. De hittade ändå nya ytor. Hur mycket man än sprang låg man fem meter ifrån dem.

Och mardrömmen fortsatte även i den andra halvleken. Det femte baklängesmålet kom endast 34 sekunder in på den andra halvleken. Resten av halvleken kändes som en transportsträcka för serieledaren som fastställde slutresultatet till 1-7 i den sista ordinarie spelminuten.

Böljan Falkenberg under nedflyttningsstrecket

Böljan Falkenberg-tränaren Lars Johansson var mäkta besviken efter storförlusten.

– Det är bedrövligt dåligt. Vi är inte där. Det känns inte som om vi är påkopplade. Vi står och tittar på dem. Vi kommer inte alls rätt på det. Vi försökte ändra lite i halvtid för att komma rätt i pressen, men vi får inte tag i dem, sa Lars Johansson.

Böljan Falkenberg är fastcementerad i botten och ligger under strecket med fyra inspelade poäng på sju matcher.

– Just nu vill jag bara dra ett streck över den här matchen och ladda för nästa, avslutade Matilda Johansson.

Highlights: Se höjdpunkterna mellan IF Böljan Falkenberg och Mariebo IK