Startelvan från derbyt får återigen chansen

Mot Hammarby var han inte med i truppen. Nu startar Alexander Johansson igen när Joakim Persson gör stora förändringar inför mötet med Kalmar.

ANNONS
|

I matchen mot Hammarby valde Joakim Persson som vanligt att rotera kraftigt i sin startelva. Många av hjältarna från derbyt fick stanna hemma eller sitta på bänken men nu får dock succé-elvan chansen igen.

– Det verkar som att det är samma elva men man vet ju aldrig. Självklart är det alltid kul att få spela fotboll och att kanske få vara en av dem är jättekul, sa Alexander Johansson efter söndagens träning.

Varberg har matchat i princip hela sin trupp i inledning av årets Allsvenska.

– Vi har 20:e väldigt duktiga spelare som jag tycker alla förtjänar chansen. Jag var utanför truppen i de två första matcherna och sen går man plötsligt in i startelvan. Så rotationen är bra och förhoppningsvis får man vara en av dem som får spela, sa Johansson.

ANNONS

Tuff match mot Kalmar

När anfallaren väl fått starta har han levererat direkt, ett mot Malmö och ett mot Falkenberg. Nu väntar Kalmar där Varberg hoppas kunna plocka hem alla tre poäng.

- Jag hoppas att vi får mer självförtroende för varje match som går. I superettan förra året ville folk dansa med oss men då fick de också känna på det. Nu är det lite samma sak fast lagen är snäppet vassare

Kalmar kommer till matchen med två raka förluster men Persson menar att en tuff match väntar.

– Jag gillar Kalmar, de kan både äga matcher själva men även vara väldigt raka och komma snabbt i djupled. Sen är de tunga på alla fasta situationer. Det är långa inkast, det är hörnor. Lite samma saker som vi varnade för mot Falkenberg, sa Persson.

Tränaren har tidigare påpekat vikten av att kunna kontrollera matcherna på ett bättre sätt, inte minst på hemmaplan. På måndag blir det förhoppningsvis verklighet.

– Förhoppningen är att kunna sitta på lite mer kontroll i längre perioder, det gynnar oss i längden men vi ska inte vara dumma heller, sa Persson.

Stjärnan snart tillbaka

Astrit Selamni saknades fortfarande efter knäskadan han ådrog sig efter premiären mot Helsingborg. Istället har andra fått ta ansvar när fjolårets skyttekungen varit frånvarande.

ANNONS

– Astrit är nästan startklar så förhoppningsvis går han i full träning från och med tisdag. Vi hade självklart väldigt gärna velat ha honom på planen men samtidigt måste man ge beröm till Johansson, det går inte att begära mer då han har varit hundraprocentig, avslutar Persson.

Så startade Bois under träningen

Stojan Lukic - Joakim Lindner, Jon Birkfeldt, Hampus Zackrisson - Anton Liljenbäck, Albert Ejupi, Luke Le Roux, Daniel Krezic - Gustaf Norlin, Robin Tranberg, Alexander Johansson

ANNONS