Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem vinner tränarkampen mellan vännerna Ali Kraym och Halda Kabil? Svaret får vi runt 21-tiden på fredagskvällen. Bild: Robert Boman
Vem vinner tränarkampen mellan vännerna Ali Kraym och Halda Kabil? Svaret får vi runt 21-tiden på fredagskvällen. Bild: Robert Boman

Starka känslor i derbyt mellan Varbergs Gif och Ullareds IK

Varbergs Gif mot Ullareds IK. Ett derby mellan två tränare med nära band till varandra.
- Vi har pratat med varandra varje dag denna vecka, säger Ali Kraym om relationen till kollegan Halda Kabil.

Det har varit en speciell säsong på många sätt. Ullareds IK inledde sin säsong i division 2 västra Götaland helgen efter midsommar, medan Varbergs Gif vann sin seriepremiär mot Eslöv i början av augusti.

Ali Kraym blev coronasmittad

Att Ali Kraym inte kunde närvara i de två inledande matcherna stod också ut. Detta då han drabbades av coronaviruset.

- Jag, min fru och dotter smittades. Jag var orolig för min dotter då hon hade 40 graders feber i fyra dagar i rad. Då brydde jag mig inte om fotbollen på samma vis, säger Ali Kraym, tränare i Ullared och fortsätter:

Sedan en tid tillbaka är han och familjemedlemmarna friska och återföreningen med fotbollen var mycket välkommen.

- Jag är en blyg person och har haft scenskräck. Nu var det ren glädje att träffa grabbarna. Allt var mycket enklare när jag kom tillbaka. Fotbollsplanen är mitt liv någonstans, det är vad jag lever för bortsett från min dotter.

Derby mellan Varbergs Gif och Ullareds IK

Fredagens möte, som Hallands Nyheter direktsänder, innebär en extra stor portion prestige. Ali Kraym berättar om relationen till Varbergs Gif:s tränare Halda Kabil.

- Jag och Halda har sedan Gif var i division 2 senast 2018 haft kontakt. Vi ringer varandra med jämna mellanrum och pratar om fotboll och mycket annat i livet. Vi har funnit en god relation, respekterar varandra och tycker om att prata. Jag kan undra hur det går med hans barn, han frågar om min vardag. Men det slutar alltid med fotboll.

Varbergs Gif-tränaren ger sin syn på mötet med sin nära vän.

- Vi bollar mycket med varandra. Han känner mina spelare, jag känner hans spelare. Vi har inget att gömma eller överraska. Ullared är ett starkt kollektiv, ett bra lag som är tighta, säger Halda Kabil.

Enkelserie på grund av coronaviruset

Fram till fredagskvällen är de goda vänner. Men när väl matchen drar igång pausas vänskapen ett par timmar.

- När matchen startar då är det på liv och död. Men vi kommer ringa varandra på måndag och skratta åt matchen hur den än slutar, säger Ali Kraym och fortsätter:

- Vi kommer möta ett Gif som är väldigt duktigt. Det kommer att bli ett derby av högsta klass. Två hungriga lag som vill spela matcher. Att mötas så pass tidigt är kul.

Serien som i år spelas som enkelserie på grund av coronaviruset innebär att varje enskild poäng bli ännu viktigare än under normala förutsättningar.

- Varje match känns som en cupmatch. Det gäller att vara med på noterna direkt, avslutar Halda Kabil.

Live: Se matchen mellan Varbergs Gif och Ullareds IK i divsion 2 västra Götaland