Bjuder på repris? Oliver Stanisic hoppas få Jörgen Wålemarks förtroende igen när Degerfors IF kommer på besök. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån
Bjuder på repris? Oliver Stanisic hoppas få Jörgen Wålemarks förtroende igen när Degerfors IF kommer på besök. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

Stanisic startar gärna igen

Första matchen från start i Superettan klarade han av med beröm godkänt. Nu hoppas Oliver Stanisic få visa upp sig i även i vårsäsongens sista hemmamatch. – Jag har inte försämrat mina chanser i alla fall. Sen är det tuff konkurrens som vanligt, säger han.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Den 23-årigemittbacken gjorde en stabil insats mot Trelleborgs FF och såg bland annat till att skyttekungen Salif Camara Jönsson blev mållös.

– Oliver gjorde det jättebra senast, och han har varit bra hela våren. Skönt att han fick visa det när han väl spelade från start. Man kan väl säga att han är högaktuell, säger tränaren Jörgen Wålemark inför mötet med Degerfors IF.

Laget avslöjas på matchdagen men Stanisic ler lite åt Wålemarks kommentar:

– Han är skön! Men det känns väl som de flesta i laget är högaktuella så man får ta det med en nypa salt, säger Oliver Stanisic dryga timmen innan U21-premiären mellan Sverige och England.

ANNONS

– Det ser väl ljust ut för de har ett bra lag, men det är en tuff match, säger Oliver som själv spelat med både Carlos Strandberg och Amin Affane.

– Carlos spelade jag med i BK Häcken för några år sedan och Amin när jag var femton, sexton år i Göteborgs stadslag, säger Oliver.

Stanisic, som nyligen tagit examen i industriell ekonomi, är medveten om att Bois behöver ha in poäng på kontot.

– Förra matchen höll vi tätt bakåt och vi ska fortsätta på den linjen, men vi vill även kunna sätta några framåt och komma tillbaka till där vi var i början av säsongen, säger Stanisic.

– Degerfors har ändrat spelsätt. Nu spelar de 3-4-2-1, lite åt samma håll som Östersund gör, och de har höjt sig jämfört med förra året, säger Jörgen Wålemark.

Efter lördagens match har Bois kvar att möta Öster på bortaplan innan sommaruppehållet tar vid.

– Det skulle betyda jättemycket för oss om vi kan klättra några placeringar. Det ger ett helt annat utgångsläge för hösten och det vore skönt för killarna att gå på semester med vinnarkänsla. Treorna är guld värda, men vi har väl för få hittills för att vi ska vara nöjda, så vi går "all in" för seger, säger Jörgen Wålemark.

ANNONS

Bois har inga avstängningar, Billy Nordström är tillgänglig för spel igen. Thomas Boakye, som missat två matcher (tre gula kort samt förkylning), har kört för fullt på de sista träningarna. Även Kalle Söderström "har varit nere för räkning" men bör kunna spela.

ANNONS