Oliver Stanisic har trivts sedan först stund i Varbergs Bois. Det är bara en tidsfråga innan han ritar på ett tvåårskontrakt.
Oliver Stanisic har trivts sedan först stund i Varbergs Bois. Det är bara en tidsfråga innan han ritar på ett tvåårskontrakt.

Stanisic: "Ett steg uppåt idrottsmässigt för mig"

Oliver Stanisic,22, är beredd att ta upp kampen om en mittbacksplats i Varbergs Bois FC. – Det ser ljust ut. Jag ska förhoppningsvis skriva på i morgon (läs torsdag), säger han.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Qviding-backen har tränat med Bois hela januari månad. Och nu har han bestämt sig, även om han betonar att inget är påskrivet ännu.

– Vi har haft en bra dialog och kommit överens också, fortsätter Oliver Stanisic som erbjudits ett tvåårskontrakt av klubben.

– Jätteroligt att få komma till en klubb som Varberg som är ett etablerat Superettan-lag, och det är ett steg uppåt idrottsmässigt för mig också. Jag ser fram emot det.

Vad har du fått för känsla när det gäller Bois?

– Känslan är att de inte ligger på latsidan utan de tränar otroligt mycket, men det passar mig. De har tagit hand om mig sedan dag ett.

ANNONS

I Qviding har han mest spelat mittback och det är så Bois tänker använda honom också.

– Det tror jag. På träningarna är jag mittback, sedan så har jag varit defensiv mittfält ibland, där jag kan använda min längd.

Stanisic har tidigare haft med tränaren/sportchefen Jörgen Wålemark att göra - då i BK Häcken.

– Jörgen var där ett halvår innan han lämnade (för Bois). Vi är bekanta med varandra, då var jag junior och nu har det gått ett par år sedan dess.

22-åringen känner sig redo att ta upp fajten med lagkaptenen Pär Asp och Anton Liljenbäck, en duo som varit mer eller mindre bofast som mittlås.

– Det är inga dåliga mittbackar. Ser man på matcherna så är de ett stabilt mittbackspar. Konkurrensen är hård, men det ska bli kul att utvecklas där på alla sätt.

Kommer du att spela träningsmatchen mot Tvååkers IF på lördag?

– Jag har varit lite sjuk, men det hoppas jag. Vi får se hur Jörgen tänker.

I Qviding har Oliver Stanisic haft tröjnummer 15. Det är ett nummer som för övrigt är ledigt i Bois.

ANNONS