Stafsinge IF föll med uddamålet mot Höganäs BK

Stafsinge IF åkte på en snöplig uddamålsförlust hemma mot Höganäs BK som vann med 1–0 på Stafsinge IP.
– Vi hade inte riktigt dagen, summerade tränaren Andree Johansson.

ANNONS
|

Stafsinge inledde lovande och hade ett jätteläge att ta ledningen efter knappt tio minuter. Albin Malmlöf Johanssons nick smet precis utanför.

Istället var det Höganäs som bröt dödläget i

– Det målet kom från ingenstans i stort sett. Vi hade koll på dem men ändå lyckades vi släppa till ett friläge. Sen var det ett fint mål av en kvalitetsspelare i Samuel Aziz, sa Stafsinges tränare Andree Johansson.

Bättre andra halvlek av Stafsinge

Johansson tyckte ändå hans lag spelade upp sig efter baklängesmålet. Man skapade ytterligare chanser och vore det inte för en jätteräddning hade det stått 1–1.

– Det är nog en av kandidaterna till årets räddning. Han hängde i luften och räddade med benet på ett andravågsavslut från oss.

ANNONS

Tränaren menade att marginalerna inte var med Stafsinge.

– Det kändes som en sådan kväll helt enkelt. Vi var inte riktigt där. Varken spelmässigt eller på ett individuellt plan. I halvtid pratade om att komma tillbaka till grunderna och bara försöka spela enkelt.

Inte förtjänta av tre poäng

Det gav utslag – i alla fall sett till spelövertag. Stafsinge tryckte ner Höganäs rejält.

– Tyvärr lyckades vi inte få in några mål. Vi kanske kunde ha haft någon straff också med lite tur, men i slutändan vann Höganäs väldigt rättvist. Oavgjort kanske hade varit rättvist men vi var verkligen inte förtjänta av en vinst.

Stafsinge har ändå skaffat sig ett fint läge i toppen av division 3 sydvästra Götaland. Efter sex matcher har man tio inspelade poäng.

– På förhand var detta en viktig match för båda lagen. Höganäs är ett lag som ligger bakom oss i tabellen men på sikt är det ett topplag, det såg vi idag. Nu närmar dem sig oss istället för att vi rycker i toppen. Det är surt såklart.

I nästa omgång väntar topplaget BK Astrio på bortaplan.

– Återigen en tuff och viktig match. Det är bara att ladda om, avslutade Johansson.

ANNONS
ANNONS