Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Skåne, Bohuslän och Dalsland har starten för småklubbsfotbollen skjutits upp till den 1 augusti på grund av coronapandemin. Men i Halland är det fortfarande den 8 juni som gäller för Oskarström, Örnia och alla de andra föreningarna. Bild: Lina Salomonsson/arkiv
I Skåne, Bohuslän och Dalsland har starten för småklubbsfotbollen skjutits upp till den 1 augusti på grund av coronapandemin. Men i Halland är det fortfarande den 8 juni som gäller för Oskarström, Örnia och alla de andra föreningarna. Bild: Lina Salomonsson/arkiv

Småklubbsfotboll först i augusti – men Halland avvaktar

Småklubbsfotbollens premiär skjuts fram till den 1 augusti i både Skåne och Bohuslän.
Men Hallands Fotbollförbund hoppas fortfarande på seriestart under andra veckan i juni.
– Det finns inget annat, säger tävlingskommitténs ordförande Mikael Hansson.

Både Skånes Fotbollförbund och Bohusläns och Dalslands Fotbollförbund har tidigare planerat för att småklubbsserierna skulle dra i gång i mitten av juni.

Men i dagarna har båda meddelat att seriestarten skjuts upp till den 1 augusti på grund av coronapandemin. Skåne ställer även in DM för både seniorer och ungdomar.

Enligt Skånes FF:s vd Peter Ekvall ligger önskemål från föreningar bakom beslutet.

– De har undrat varför spelarna ska träna upp sig och spela träningsmatcher för en, eller i vissa fall två matcher före sommaruppehållet. De tyckte det var bättre att vi tar sommarlov och spelar alltihop från augusti och framåt. Med rådande omständigheter och att vi inte får några klara besked tyckte styrelsen att det lät rimligt och rätt, säger Peter Ekvall till Helsingborgs Dagblad.

Norr om länsgränsen siktar Hallands Fotbollförbund däremot fortfarande på att distriktsfotbollen – det vill säga division fyra till sex på herrsidan och division tre och fyra på damsidan – ska kunna dra i gång under vecka 24, som inleds med måndagen den 8 juni.

– Det finns inget annat. Beslutet är taget och vi följer Svenska Fotbollförbundet och Folkhälsomyndigheten. De kommer med information i veckan. Sedan tar vi nya beslut efter det, säger tävlingskommitténs ordförande Mikael Hansson.

Stadsepidemiolog Anders Tegnell sade på måndagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten att ett besked om allsvenskan och fotbollen är planerat till på fredag.

I dagsläget tillåts seniorlag, oavsett nivå, varken spela tränings- eller tävlingsmatcher.

– Senast på måndag kommer föreningarna att veta vad som kommer att hända och ske. Där går någon match den 9 juni och det är en vecka innan. Med den situation vi har i dag så är det ledtiden som man får jobba med, med all respekt för alla parter, säger Mikael Hansson.

Har ni funderat på att likt Skåne och Bohuslän skjuta upp seriestarten till i augusti?

– Nej, jag spekulerar inte i det. Vi har tagit ett beslut i Hallands Fotbollförbund att vi ska följa riktlinjerna. Det är mycket möjligt att vi hamnar i ett Skåne- eller Bohuslän/Dal-alternativ, men vi inväntar Folkhälsomyndighetens och Svenska Fotbollförbundets information.

LÄS MER: Tegnell: Besked om allsvenskan på fredag

LÄS MER: Leikin: ”Startar hellre säsongen än skjuter in träningsmatcher”