Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Slut med trängsel och dålig luft för Varbergs Gif

Varbergs Gif FC har länge påpekat att de är i behov av ett större omklädningsrum. Lösningen kommer att kosta 320 000 kronor.

Sedan tidigare har Varbergs Bois omklädningsrum gjorts om för att möta lagets behov. Nu är det dags för nästa lag. Varbergs Gifs 25 man starka trupp är trångbott på Varberg Energi Arena. Klubben har under ett flertal år påpekat behovet av ett större omklädningsrum.

Lösningen blir, att precis som för Varbergs Bois, att riva en vägg till ett närliggande förråd för att öka ytan. Att ta ner väggen gör att spelarnas yta mer än fördubblas.

Hyreshöjning väntar för Varbergs Gif

Anpassningen beräknas kosta max 320 000 kronor, pengar som sedan kommer läggas på Varbergs Gifs hyra. Klubben kommer att betala av renoveringen under en tioårsperiod.

Trängsel i omklädningsrummet är inte det enda problemet. Eftersom det bara är 20 kvadratmeter och saknar ventilation för så många personer blir det väldigt dålig luft i rummet. Att riva den närliggande väggen skulle innebära att storleken ökar till 41 kvadratmeter. Det gör det lättare att förvara material och personliga föremål då man också blir ensam hyresgäst.

I kommunens åtgärdsvalsstudie påpekas också vikten av bättre faciliteter vid större idrottsarrangemang. ”Det kommer även att förbättra omklädningsmöjligheterna vid eventuellt större nationella och internationella arrangemang då sådana arrangemang har tillträde till samtliga omklädningsrum på anläggningen”, går det att läsa i handlingarna.