Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Slagsmål och stryptag efter ungdomsfinal

Det blev inget roligt slut på ungdomsturneringen Bendt Bil Cup i Kombihallen i lördags eftermiddag. Tumult uppstod i ett av omklädningsrummen efter finalen i P16-klassen och polis fick tillkallas till platsen.

– Jag har hållit på med fotboll i 40 år och har aldrig varit med om ett angrepp i ett omklädningsrum tidigare, säger Tomas Stenberg, ordförande i Trönninge IF.

Trönninge IF mötte Trönninge BK i finalen i P16-klassen och tog sin första inteckning i cupen efter seger med 4–1.

Det var oroligt på planen redan i samband med slutsignalen, men efter prisutdelningen tog sig spelare från Trönninge BK in i TIF:s omklädningsrum för att göra upp.

– Det var sex stycken från Trönninge BK som började slå våra killar, säger Tomas Stenberg.

Han fortsätter:

– Ett par av våra spelare fick ta emot några ordentliga smällar och fick bulor i ansiktena. Det handlade både om knytnävsslag och stryptag, säger Tomas Stenberg.

Dessutom hamnade P15-vinnarna Laholms FK i händelsernas centrum eftersom laget delade omklädningsrum med Trönninge IF och i tumultet fick segerpokalen sönderslagen.

Trönninge IF har rapporterat händelsen till Hallands Fotbollförbund.

– Vi gör det för att ungdomar inte ska hitta på fler sådana här saker. Allt som hände efteråt förtog lite av glädjen för oss efter segern.

Om det även har skett en polisanmälan kunde Stenberg inte svara på under söndagen.

– I så fall får polisanmälan göras av respektive föräldrar, konstaterar han.

Daniel Jäverbo är ordförande i Trönninge BK:

”Både jag och ledarna i klubben blev väldigt överraskade av att helt plötsligt se några av våra killar komma ut ur fel omklädningsrum. Våra ledare såg inte detta komma utan höll på att packa ihop medan jag satt och pratade med en besviken spelare. Klubben tar helt avstånd från det inträffade och avvaktar en eventuell polisutredning. Killarna själva är inte medvetna om hur mycket de förstör för sig själva, laget och hela klubben. Nu ska ju sägas att ingen är dömd för något, så vi väntar på utredningen innan vi tar några beslut”, skriver Järvebo i ett sms till tidningen.

Johan Johqvist, ordförande i Hallands FF, säger så här:

– Jag är bedrövad. Så här får det bara att inte gå till, men den här typen av problem är mer vanligt än vad folk i allmänhet tror, hävdar Johqvist.

Ändå har det skett en förbättring sedan Hallands FF 2013 startade en kampanj för att sätta fokus på Fair play och respekt inom fotbollen.

– När det gäller disciplinärendena så har de minskat i Halland, men fotbollen har fortfarande problem att brottas med.