Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Släkten var värst för Tvååker - föll i slutminuten

Spelmässigt var det en stark insats från Tvååker. Men matchens enda mål, det gjorde Trollhättan.
- Det är en väldig tillfällighet att de gör mål på det sättet, sa tränare Mårten Lundkvist.

Det var bara minuter kvar av matchen när en långboll skickades ner mot Tvååkers mål. Johan Ekelundh fick gå ut utanför sitt straffområde och avstyra, men inte bättre än att bollen hamnade hos förre lagkamraten Richard Cindric.

- Han drar in den från i alla fall 40 meter, med fel fot också. Bra gjort av honom men en otrolig tillfällighet, sa Mårten Lundkvist.

Han hade då fått se sitt lag göra en bra match, men inte lyckats få in bollen i mål.

- Vi skulle ha vunnit, vi har tillräckligt med chanser för att göra flera mål. Deras målvakt gör tre riktiga klassräddningar, till och med när vi styr skotten hann han med, sa Lundkvist.

Men hemmalaget var inte ofarliga de heller.

- Trollhättan är duktigt på att skapa chanser utan att de för den skull har initiativet, kalkylerad chansfotboll brukar jag kalla det, sa Lundkvist och fortsatte:

- De tjongar inte bara iväg bollen som vissa lag, de vet vad de vill göra och vet hur de ska skapa chanser. Det är inte första gången något sådant här händer, men i fotbollstermer så är det en brutal förlust vi åker på.

I den ytterst jämna nedre delen av tabellen har Tvååker nu fem poäng ner till kvalplats. Men över halva serien är inblandad i bottenstriden.

- Det här var i alla fall inte en dålig insats, det handlar om att jobba vidare på det här sättet i de sista elva seriematcherna, sa Lundkvist.

Närmast för Tvååkers del väntar Svenska cupen mot Trelleborg på onsdag.

Läs mer: Tvååker tog sin första hemmaseger förra helgen