Olivia Schough
Olivia Schough Bild: JOHANNA LUNDBERG

Schough: "Ovissheten har varit värst"

Beskedet att damallsvenskan kan starta i slutet av juni var efterlängtat. Falkenbergaren och Djurgårdsanfallaren Olivia Schough ser fram emot premiären. – Ovissheten har varit värst, helt klart, säger hon.

ANNONS
|

Fotbollsmatcher kommer att tillåtas i Sverige från den 14 juni, samma dag som herrallsvenskan ska ha sin premiär. Damallsvenskan har siktat på 27–28 juni som premiärdatum och med dagens besked kommer serien att kunna starta som planerat.

– Ovissheten har varit värst, helt klart. Det har varit datum som har kommit, sedan har det ändå inte blivit av, det har varit mycket upp och ner. Det är det som har varit jobbigast. Sedan har det varit väldigt hård träning under lång tid, som man inte har varit van vid, säger Schough.

Någon rädsla för att bli smittad känner hon däremot inte.

ANNONS

– Jag känner inte den riktigt. Jag känner mest att kommer det så kommer det, och då får man tackla det då. Just nu ser jag bara fram emot starten och så får vi hoppas att det går bra.

En annan falkenbergare som väntat på beskedet är Djurgårdens mittbacken Erik Berg. Han medger dock att det har varit tufft att hålla uppe motivationen under den ovanligt långa försäsongen.

– Det har varit en supermärklig vår. Motivationen är såklart en stor faktor, men vi har mycket professionalitet i laget och vi har gjort många andra saker för att hålla uppe glädjen. Vi har varit uppe och klättrat i träd, kört paintball och spelat boule och sådant. När vi märkte att det blev en lång försäsong så var det klokt att göra lite annat, säger Berg.

ANNONS