Rasmus Andersson gjorde två mål för Tvååker under 2019 innan det bar av till Australien.
Rasmus Andersson gjorde två mål för Tvååker under 2019 innan det bar av till Australien. Bild: Robert Boman

Poängspelaren klar för en återkomst

En lurig hemvändare som producerar framåt. Det är klubbens senaste nyförvärv.

ANNONS
|

Rasmus Andersson lämnade Tvååkers IF i höstas för att resa till Australien. I vintras återvände han till Sverige. Och nu är det definitivt klart att han kommer att fortsätta sitt fotbollsspelande i samma klubb.

- Det har varit mer eller mindre klart sen jag åkte till Australien. Det har varit en ömsesidig önskan att det skulle lösa sig och det gjorde det på ett enkelt och smärtfritt sätt, säger Andersson.

Tvååker slutade sexa i fjolårets söderetta.

- Någonstans känner jag att min bästa fotbollsperiod i karriären har varit i Tvååker och jag trivs med klubben, lagkamrater, tränare och folket runt omkring.

ANNONS

Kontraktet är skrivet på två och ett halvt år.

- Man ska inte säga att man inte har några superstora ambitioner kvar, men att spela på en högre nivå känns som något man gjort och inte är så sugen på igen, säger 27-åringen och fortsätter:

- Jag är på en plats i livet där jag kommer vara ett tag framöver och Tvååker får en trygghet i att binda upp mig, så det är win-win.

Ulf Persson, som sitter i seniorsektionen är belåten att bläcket har torkat på Anderssons avtal.

- Det känns otroligt bra. Innan han åkte gjorde han mycket poäng. Han är en kreativ gubbe som hittar på lite saker som vi inte har i truppen och han kan spela på många positioner. Vi vet vad vi får, det är inget nyförvärv på det viset, säger Persson.

ANNONS