Pierre Krantz klar som huvudtränare för Tvååkers IF

Tvååkers IF har äntligen gjort klart med en huvudtränare - som hann med att nobba ett anbud på vägen ner till Halland. - Första kontakten togs för tre dagar sen, säger Pierre Krantz, 45.

ANNONS
|

Det har som bekant varit många turer för Tvååkers IF senaste tiden. Mattias Lindström var muntligen överens med klubben - men blev sedan uppvaktad av Helsingborgs IF för rollen som assisterande tränare till Jörgen Lennartsson.

Eftersom det inte fanns något skrivet avtal fick Tvååker ge sig ut på tränarjakt - igen.

Och nu har säkrat upp Pierre Krantz på ett 1+1 kontrakt.

Han hämtas närmast från Stenungsunds IF.

– Jag har trivts bra i Stenungsund och varit inställd på att det skulle bli Stenungsund 2021. Samtidigt har jag alltid följt Tvååkers IF och blev ändå intresserad av nivån. Dessutom har jag alltid haft ett gott intryck av föreningen. Man har mött dem många gånger och det är alltid ordning och reda. Det verkar vara trevligt runt Övrevi, säger Pierre Krantz som även tränat Lindome, Utsikten och Sävedalen.

ANNONS

Årets säsong i division 2 norra Götaland slutade med en tredje plats för Stenungsunds IF.

– Godkänt utifrån förutsättningarna tycker jag, säger Pierre.

Han har sin plan klar för Tvååkers IF.

– Jag ska inte förändra jättemycket utan mer jobba med att justera och skruva på vissa saker. Identiteten ska vara densamma med en fyrbackslinje och anfall med två forwards. Jag ska inte revolutionera något för de har en bra grund att stå på.

Ulf Persson, sportchefen i Tvååkers IF, har haft bråda dagar, men är helnöjd med lösningen.

– Jag tycker det känns bra. Det är en rutinerad och meriterad tränare som varit på den här nivån innan.Vi vet att han vill utveckla sig själv och laget och ser detta som en möjlighet, säger Ulf Persson.

Att han hade kontrakt med Stenungsunds IF spelade ingen roll i just detta fall.

– Han har löst det själv faktiskt. Vi har inte varit inblandade alls. Men han hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde det möjligt, avslöjar Persson som erkänner att det varit intensiva dagar sedan Mattias Lindström gjorde sitt val.

– Det har varit röda telefoner några dagar. Det är ingen önskesituation, men vi har haft känningar att det kunde bli så här. Vi har haft en plan B, sen har väl han (Pierre) inte varit på den planen.

ANNONS

Men faktum är att även Krantz kunde ha gått förlorad.

– Det kom ett anbud när jag var på väg till Tvååker i dag, det var på Superettan-nivå som assisterande, det kändes relativt konkret, men annars har det bara varit lösa förfrågningar, säger Krantz.

Tanken är att Tvååkers IF inleder träningen 18 januari. Jakten på assisterande tränare pågår fortfarande.

ANNONS