De leder landslaget till 2024. Assisterande förbundskapten Peter Wettergren, till höger, har precis som förbundskaptenen Janne Andersson förlängt kontraktet till över EM om fyra år.
De leder landslaget till 2024. Assisterande förbundskapten Peter Wettergren, till höger, har precis som förbundskaptenen Janne Andersson förlängt kontraktet till över EM om fyra år. Bild: JOEL MARKLUND

Peter Wettergren fortsätter jobba med Janne Andersson

Peter Wettergren fortsätter som förbundskaptenen Janne Anderssons närmaste man till över EM i Tyskland 2024. "Det känns oerhört stimulerande", säger Wettergren.

ANNONS
|

Svenska fotbollförbundet förlängde tidigare i år kontraktet med Andersson och nu är det klart att Wettergren stannar minst lika länge.

"Jag är mycket glad över förtroendet och att kunna fortsätta i min roll flera år framåt. Jag trivs oerhört bra med allt och alla – både kring laget och på förbundet – och ser verkligen fram emot alla de fantastiska utmaningar som ligger framför oss", säger Wettergren till förbundets webbplats.

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand:

"Peter Wettergren är en mycket viktig del av herrlandslagets ledning och har stor del i framgångarna och de starka resultat som laget presterat. Det känns mycket bra att vi nu försäkrat oss om hans engagemang och djupa fotbollskompetens ända fram till och med EM 2024."

ANNONS

"Nu vet vi att vi får en kontinuitet i det framgångsrika ledarskap och arbetssätt som Peter och Janne Andersson har etablerat i herrlandslaget – det är så klart väldigt värdefullt."

Fotbollslandslaget samlas om några veckor för Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal på Friends arena den 5 respektive 8 september.

ANNONS