Per Karlsson lämnar Tvååker och avslutar karriären

Per Karlsson har bestämt sig. Fotbollskarriären är över. - Jag är ”pensionär” nu. Så blir det nog i alla fall i början. Motivationen dalade redan förra säsongen, erkänner han.

ANNONS
|

Beslutet är taget och står fast. Det blir ingen fotboll 2021 för Per Karlsson.

– Jag har inte skrivit på för Tvååker och jag har tackat nej till dem. Jag känner att det tar för mycket tid. Jag har hus och familj som jag vill lägga tiden på. Man offrar mycket i division 1 med heltidsjobb, träna varje kväll och långa bortaresor på helgen, säger Per Karlsson och utvecklar:

– Division 1 måste vara den värsta serien man kan spela i om man ser till hur tidskrävande det är. Sen är det ett fantastiskt skyltfönster och man kan gå vidare, men en annan har inte karriären framför sig.

ANNONS

Har lämnat besked till Tvååkers IF

31-årige Per Karlsson känner sig fräsch i kroppen och är tacksam över att han klarat sig från svåra skador. Det är motivationen som är problemet.

– Man är där fysiskt närvarande, men inte mentalt. Det är inte den bästa versionen av sig själv, och att göra 80 procent blir fel och är inte roligt i längden.

Beskedet har han också lämnat till klubben.

– Inga hard feelings där med Tvååker. Vi har haft en dialog hela hösten.

Karlsson tänker inte heller varva ner i någon lägre division.

– Det har varit några lag som ställt frågan, men just nu känner jag mig klar med det. Jag vill få ihop en normal vecka med jobb och familj. Det var väl någon gång i somras som man vaknade på söndagen och hade träffat sin dotter två och en halv timme på hela veckan. Då känns det inte som det är värt det. Hon är snart ett och ett halvt år, det är en rolig ålder och då vill man vara med.

– Sen vet man inte hur man känner när solen tittar fram och gräset är grönt, det ska jag låta vara osagt, men just nu känner jag inte för att tillhöra någon klubb.

ANNONS

Vad känner du har varit höjdpunkten i din karriär?

– Det har varit väldigt mycket roligt man fått uppleva med fotbollen. Alla steg under ungdomsåren, men höjdpunkten var att vinna Superettan och gå upp till Allsvenskan. Resan med Falkenbergs FF (2013-2019, 123 seriematcher och nio mål) är man stolt över. Att skriva på precis när de klarat negativt kval, sen vinna Superettan och hänga kvar i Allsvenskan ett par år. Sen att åka ner och studsa upp igen. Just utvecklingen från att vara i Superettan till att bli en etablerad klubb i Allsvenskan.

Moderklubb: Vinbergs IF

Seniorkarriär:

2009-2010: Vinbergs IF

2011-2012: Tvååkers IF

2013-2019: Falkenbergs FF

2020: Tvååkers IF

Läs mer: Tvååker värvar konkurrentens lagkapten

ANNONS