Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Patrik ”Bjärred” Andersson blir utvecklare hos Serneke

Nu ska fotbollslegendaren Patrik "Bjärred" Andersson hjälpa byggbolaget Serneke att utveckla nya sportarenor. - Det ligger i linje med mitt intresse att vara med och skapa morgondagens sportarenor i Sverige, säger han.

Patrik Andersson var bland annat med och vann ett VM-brons åt Sverige i Fotbolls-VM 1994. Han har också spelat i lag som Blackburn Rovers FC, Bayern München och FC Barcelona. 

Efter han avslutat karriären i Malmö FF kring 2005, har Patrik Andersson varit konsult.

Nu blir han utvecklare hos göteborgska byggbolaget Serneke.

"Hjärtligt välkommen"

– Med Patriks erfarenhet av idrott, från grunden till den absoluta toppen, och med hans stora nätverk blir han betydelsefull när vi planerar nya lösningar för hur idrottsanläggningar kan ta plats i samhällsbygget. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till vår satsning, säger bolagets vd och grundare Ola Serneke, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Serneke vill bygga nya multiarenan

Den tidigare fotbollsstjärnan ska bland annat hjälpa Serneke att ta fram "innovativa konceptlösningar" för framtidens sportarenor och också samordna de olika intressenter som finns vid bygget av anläggningarna.

"Helt rätt i tiden"

– Sernekes satsning på sportarenor är helt rätt i tiden. Jag har under drygt två decennier skaffat mig erfarenheter kring internationella arenor och det ligger i linje med mitt intresse att vara med och skapa morgondagens sportarenor i Sverige, säger Patrik Andersson i pressmeddelandet.

LÄS MER: Serneke till börsen

Serneke hade förra året intäkter på runt fyra miljarder kronor, och en rörelsevinst på 411 miljoner kronor. Bolaget har cirka 890 anställda.